Úvod Výrobcovia Xiaomi Najvýkonnejší Android prichádza do Európy: Black Shark 2 si kúpite aj u...

Najvýkonnejší Android prichádza do Európy: Black Shark 2 si kúpite aj u nás

1

Na konci júla predstavila spoločnosť Xiaomi vylepšenú verziu svojho výkonného smartfónu pre hráčov, ktorý je označený ako Black Shark 2 Pro. Po viac ako dvoch mesiacoch prichádza konečne do Európy.

Black Shark 2 Pro si budú môcť záujemcovia zakúpiť z obvyklého miesta, oficiálneho e-shopu eu.blackshark.com. Predaj odštartuje 9. októbra, čiže budúci týždeň v stredu. Pôjde o takzvaný bleskový predaj, ktorý bude pravdepodobne obmedzený počtom kusov, no zároveň spojený s istými výhodami.

Zákazníci dostanú k smartfónu ako darček gamepad v hodnote 90 EUR. Okrem toho budú môcť využiť 50-percentné zľavy na ostatné príslušenstvo. Black Shark 2 Pro je (papierovo) jedným z najvýkonnejších smartfónov súčasnosti.

Xiaomi Black Shark 2 Pro
Xiaomi Black Shark 2 Pro

Snapdragon 855 Plus, množstvo operačnej pamäte alebo rýchle interné úložisko typu USF 3.0. Obsah zobrazí 6,39-palcový AMOLED displej s FHD+ rozlíšením a nízkou odozvou na dotyk (34,7 ms).

Je tu tiež 4000 mAh batéria s 27W rýchlym nabíjaním, či systém chladenia Liquid Cooling 3.0. Všetky podrobnosti nájdete v článku z predstavenia. Zatiaľ nevieme, koľko bude Black Shark 2 Pro stáť.

V domovskej Číne sa predáva v najvyššej konfigurácii za asi 460 EUR. Takúto cenu však v našich končinách očakávať nemôžeme. Bude určite vyššia. Otázkou je len, o koľko. Úhlavná konkurencia? Ponúka sa nemenej výkonný ASUS ROG Phone 2, ktorý na medzinárodný trh vstupuje od 20. septembra s cenou 899 EUR. Xiaomi to zrejme zvládne za menej.