Úvod Hry League of Legends oficiálne príde na Android aj iOS: Máme detaily

League of Legends oficiálne príde na Android aj iOS: Máme detaily

0

League of Legends, skrátene LoL-ko, je jednou z najznámejších hier pre počítače, ktorá bude konečne dostupná aj pre iné platformy, hlavne Android a iOS. Chystá sa aj verzia pre konzoly.

Dostupnosť v roku 2020 potvrdil pri príležitosti 10. výročia League of Legends priamo tvorca hry, štúdio Riot Games, informuje The Verge.

Verzia hry pre mobilné zariadenia ponesie názov League of Legends: Wild Rift. Hra bude mať s počítačovou verziou veľa spoločného, pričom má ponúknuť takmer identickú hrateľnosť.

Titul však bude prispôsobený novým platformám. Zápasy potrvajú kratšie, asi 15 až 20 minút. V hre bude nová mapa, ako aj ovládanie prispôsobené dotykovým obrazovkám. Riot Games prízvukuje, že nejde o port počítačového LoL-ka na mobilné platformy.

Má ísť o úplne novú hru vyvíjanú takpovediac od nuly, ktorá však hráčom zabezpečí podobný zážitok z hrania ako pri klasickej verzii pre počítače. Tvorcovia nespresnili, pre aký typ konzol bude Wild Rift dostupný. Konzoly spomína len všeobecne.

lol
Obr.: Google Play

League of Legends: Wild Rift už dokonca nájdete aj v obchode Play. Predbežná registrácia zabezpečí, že dostanete upozornenie hneď, ako bude hra dostupná. Dostupnosť v roku 2020 sa týka mobilnej verzie hry. Kedy sa hra dostane aj do konzol nie je známe.

Mobilným verziám hier ako Fortnite, Call of Duty či PUBG sa náramne darí. PUBG Mobile je jednou z najväčších mobilných hier vôbec, Call of Duty: Mobile zase v priebehu prvého týždňa od vydania zaznamenal 100 miliónov stiahnutí. League of Legends: Wild Rift sa môže viesť na podobnej vlne úspechu. O mobilnej verzii hry sa nakoniec v zákulisí povráva už roky.

Na vývoji hier Call of Duty: Mobile a PUBG Mobile sa vo významnej miere podieľala čínska spoločnosť Tencent, ktorá vlastí aj štúdio Riot Games. O kvalitné spracovanie mobilnej odnože by sme sa tak neobávali.

Do mobilných zariadení putuje ešte jedna mimoriadne populárna hra. Diablo pre smartfóny Blizzard ohlásil ešte v novembri roku 2018. Doteraz ale hra nebola vydaná a stále nemá ani približný dátum uvoľnenia. Dennis Durkin, finančný riaditeľ spoločnosti Blizzard skôr vyhlásil, že na rok 2019 nie je naplánovaná žiadna väčšia premiéra novej hry.

Diablo Immortal by tým pádom mohlo byť taktiež dostupné niekedy v budúcom roku. Úvodné video pre hru League of Legends: Wild Rift si môžete pozrieť nižšie.