Úvod Huawei Huawei Mate 30 Pro Huawei Mate 30 Pro je kráľ fotomobilov: V teste mu nestačil žiaden...

Huawei Mate 30 Pro je kráľ fotomobilov: V teste mu nestačil žiaden iný telefón

0
Foto: Huawei

Najnovšia vlajková loď spoločnosti Huawei prešla testovaním expertov z DxOMark, ktorí jej udelili vôbec najvyšší počet bodov. Huawei Mate 30 Pro tak prekonal aj Samsung Galaxy Note10+

Huawei Mate 30 Pro obdržal celkové kombinované hodnotenie 121 bodov, zatiaľ čo Note 10+ zaznamenal skóre 117 bodov. Pripomíname, že testovanie prebehlo podľa aktualizovanej metodiky, ktorá zohľadňuje aj nočnú a širokouhlú fotografiu.

Ak výsledky rozdelíme na drobnejšie, Galaxy Note10+ má o niečo lepšie video. Konkrétne získal o jeden bod naviac. Huawei Mate 30 Pro dostal za fotografie 131 bodov, Note10+ 126 bodov. Za video získal prvý menovaný 100 bodov, zatiaľ čo novinka z Južnej Kórey 101 bodov.

Za kvalitu prednej selfie kamery dostal Mate 30 Pro v úvodzovkách len 93 bodov. Note10+ sa v tomto ohľade stále drží na prvom mieste s najvyšším selfie skóre 99 bodov.

huawei mate 30 Pro
Zdroj: DxOMark

Huawei Mate 30 Pro je vybavený štvoritým fotoaparátom, respektíve tromi fotoaparátmi a dodatočným snímačom, ktorý slúži pre meranie vzdialenosti. Výrobca stavil na rozmernejšie snímače obrazu, vysoké rozlíšenia a objektívy s optickým priblížením a širokouhlým záberom.

  • Hlavný snímač obrazu s veľkosťou 1/1.7″ (27 mm ohnisko), rozlíšenie 40 Mpx, svetelnosť f/1.6, optická stabilizácia obrazu, zaostrovanie PDAF
  • Snímač obrazu so širokouhlým objektívom s veľkosťou 1/1.54″ (18 mm ohnisko), rozlíšenie 40 Mpx, svetelnosť f/1.8, zaostrovanie PDAF
  • Snímač obrazu (1/4″, 80 mm ohnisko) s tele objektívom s optickým priblížením, rozlíšenie 8 Mpx, svetelnosť f/2.4, optická stabilizácia obrazu, zaostrovanie PDAF
  • 3D ToF snímač pre meranie vzdialenosti a hĺbky ostrosti
  • Video max. 4K pri 60 FPS, 4K HDR časozber, 7680 FPS spomalené video pri kvalite 720p

Čo sa recenzentom páčilo? Napríklad vysoká úroveň zaznamenaných detailov, a to takmer vo všetkých testovaných podmienkach. Smartfón vo väčšine situácií dosiahol presnú expozíciu, má dobrú redukciu šumu a presné rozostrenie pozadia (bokeh) pri fotografovaní portrétov.

Naopak, objaviť sa môžu problémy so vzorkovaním, vyvážením bielej farby či zaostrovaním pri používaní priblíženia. Video má taktiež veľmi presnú expozíciu, dobrú redukciu šumu, úroveň detailov pri natáčaní v interiéroch a za jasného svetla.

Pochvalu dostala stabilizácia obrazu, rýchle a presné ostrenie, ako aj živé podanie farieb. Videu však nesvedčia zlé svetelné podmienky, kde sa prejaví šum a slabšia farebnosť.

huawei mate 30 Pro
Foto: Huawei

Či už sa na hodnotenia od DxOMark spoliehate viac, alebo menej, Huawei Mate 30 Pro je výkonná foto mašina, ktorá by určite potešila nejedného nadšenca mobilnej fotografie. Pokiaľ by sa u nás smartfón predával, samozrejme.

Recenzenti z DxOMark testujú aj iPhone 11 Pro. Výsledky by sme mali spoznať v blízkej budúcnosti. Apple tento rok takisto vylepšoval fotoaparáty, ktoré by sa mali postarať o mimoriadne vysoké hodnotenie. Neskôr uvidíme, na ktorú priečku sa iPhone 11 Pro v rebríčku DxOMark posadí.

Fotky a videá, ktoré vzišli z testovania fotoaparátov, si môžete pozrieť na tejto stránke autorov z DxOMark.