Úvod Huawei Huawei Mate 20 Pro Huawei Mate 20 Pro: Prichádza Android 10 s EMUI 10!

Huawei Mate 20 Pro: Prichádza Android 10 s EMUI 10!

1
Huawei Mate 20 Pro

Podobne ako Samsung, aj Huawei pracuje na aktualizáciách pre svoje popredné zariadenia, ktorým v nasledujúcom období doručí OS Android 10 s užívateľským rozhraním EMUI 10.

Huawei má v pláne aktualizovať až 33 zariadení, no v dlhodobejšom horizonte. Na svoje si najskôr prídu majitelia vlajkových lodí a novších modelov. Aj Huawei novú verziu systému najskôr sprístupní, resp. už sprístupnil formou beta programu.

Prvé kolo sa týka posledných vlajkových lodí P30 Pro a P30. Mate 30 musíme vynechať, keďže sa v Európe nepredáva a stále nie je jasné, či sa vôbec niekedy bude. Malá šanca tu ale je, keďže sa v obchodnej vojne medzi USA a Čínou rysuje prímerie.

Beta program sústredený na OS Android 10 s EMUI 10 sa teraz otvára pre vlajkovú loď Huawei Mate 20 Pro. Prvé aktualizácie obdržali vybraní užívatelia v Holandsku, na čo upozorňuje holandský web droidapp.nl.

Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro. Foto: Lukáš Zachar

Podľa aktualizačných plánov výrobcu mali beta verziu inovovaného systému začať dostávať smartfóny Mate 20Mate 20 Pro, Mate 20 XMate 20 RS pred koncom októbra. Situácia tak zodpovedá plánom výrobcu. Stabilná zostava určená pre všetkých užívateľov by mala byť pripravená do konca decembra.

Podľa autorov z droidapp.nl má aktualizácia veľkosť 4,42 GB, čo je poriadny kus softvéru. Beta Android 10 s OneUI 2.0 má pre porovnanie veľkosť 1,8 GB.

Pre zapojenie do beta programu musia užívatelia použiť aplikáciu Friendly User Test, ktorú si stiahnu z tohto odkazu. Prihlásia sa do nej svojím Huawei ID a na karte Osobné prejdu do časti Zapojiť sa do projektu. Z dostupných projektov následne vyberú EMUI 10 beta.

Dostupnosť beta verzie je zatiaľ výrazne obmedzená. Pre náš región nie je momentálne v aplikácii dostupný žiadny beta projekt. Aspoň nie pre Mate 20 Pro. Môžeme sa však spoľahnúť na to, že je aktualizácia zase o krok bližšie.