Úvod Výrobcovia Huawei Huawei ďakuje USA: Vďaka vám naši zamestnanci pracujú ešte usilovnejšie!

Huawei ďakuje USA: Vďaka vám naši zamestnanci pracujú ešte usilovnejšie!

12
Ren Zhengfei (FOTO CGTN / youtube.com)

Gigant Huawei bol doslova prinútený zabudnúť na lukratívny európsky trh. Preto si u nás nemôžeme zaobstarať hi-tech smartfón Mate 30 Pro s plnohodnotným systémom Android. Čínskej firme to však vraj neublížilo, práve naopak.

Aj keď prišla o nemalé peniaze európskych spotrebiteľov, ktorí mali obavy z budúcnosti značky, jej tržby rástli.

Ako informuje web GizmoChina, Huawei si behom uplynulých 9 mesiacov medziročne polepšil príjmy o slušných 24 percent. A to najmä vďaka vyššiemu záujmu čínskych spotrebiteľov, za ktorým stojí obchodná vojna medzi USA a Čínou.

Prsty v tom ale majú aj zamestnanci giganta, pretože začali pracovať ešte tvrdšie ako doteraz. Prezradil to sám šéf a zakladateľ firmy Ren Zhengfei.

Zahraničná politika Spojených štátov amerických im vraj neublížila, ale pomohla. Tí, ktorí sa báli, že Huawei skončí, v podstate zabezpečili, že k tomu nedôjde. Strach ich motivoval k vyššej produktivite a tá sa potom odrazila na skvelých obchodných číslach.

Čo bude ďalej?

Budúcnosť, ktorú má Huawei pred sebou, je momentálne nejasná. Existujú tu však dve možnosti. Buď sa vráti s plnohodnotným operačným systémom Android, alebo so svojou vlastnou náhradou Harmony OS.

Ak v blízkej dobe nezačne fungovať dlhšie avizovaný licenčný systém vlády USA a Google nezíska licenciu, čínskemu gigantovi nebude zostávať iná možnosť, ako zrealizovať plán B. V takom prípade ale potrebuje trochu viac času.

Harmony OS ešte stále nie je pripravený na denno denné používanie v smartfónoch. Veci by mali byť iné až začiatkom nadchádzajúceho roka 2020, kedy bude predstavený Huawei P40 Pro. Malo by totiž ísť o prvý kúsok s alternatívnym operačným systémom.