Úvod Výrobcovia Huawei Huawei chce konkurovať Samsungu: Nový tablet má otvor v displeji aj vlastný...

Huawei chce konkurovať Samsungu: Nový tablet má otvor v displeji aj vlastný stylus

0

Vyzerá to tak, že čínsky gigant Huawei plánuje jemne oživiť svoju divíziu tabletov. Prostriedkom na to má byť netradičný model, ktorý má ponúknuť nielen netradičný výrez v displeji. Téme sa venoval web huaweicentral.com.

Zariadenie s kódovým označením „Marx“ má prísť s magnetickou klávesnicou, M-Pen stylusom a už v úvode spomenutým dierovým výrezom pre selfie fotoaparát. Oficiálny názov zariadenia zatiaľ nebol potvrdený.

V porovnaní s mnohými ostatnými tabletmi má tento mode pomerne tenké rámiky, pričom mnohých zarazí aj absencia fyzického navigačného tlačidla. To by ale mohlo znamenať, že zariadenie bude disponovať snímačom odtlačkov prstov priamo v displeji.

Na zadnej strane tabletu môžeme spozorovať dvojicu fotoaparátov zoradených na tmavom pilulkovom podklade, ktorým asistuje LED svietidlo. Pri pohľade na spodnú hranu si môžeme všimnúť prítomnosť USB-C portu, čo je pre mnohých taktiež dobrou správou.

Oficiálne informácie týkajúce sa hardvérových špecifikácií sú zatiaľ neznáme. Zdroj ale uvádza, že by tablet mohol byť vybavený procesorom Kirin 990, 8 GB operačnej pamäte RAM a 256 GB interným úložiskom.