Úvod Výrobcovia Huawei Huawei a Xiaomi sa pochytili: Tento telefón vraj nemá žiadnu budúcnosť!

Huawei a Xiaomi sa pochytili: Tento telefón vraj nemá žiadnu budúcnosť!

0

Huawei momentálne neprežíva najšťastnejšie obdobie. Jeho nové smartfóny z radu Mate 30 nemôžu používať plnohodnotný Android, kvôli čomu sa v Európe zatiaľ nepredávajú. V Číne sa ich predaj spustil tak, ako bolo plánované.

Počas rozhovoru po tlačovej konferencii konajúcej sa 26. septembra sa šéfa Huawei, Richarda Yu, novinári rozhodli opýtať na nedávno predstavený Xiaomi Mi MIX Alpha, ktorý svojim dizajnom ohromil celý technologický svet. Yu naň má menej optimistický názor. Podľa čínskeho servera Anzhuo.cn, ktorý rozhovor publikoval, ho šéf Huawei označil za „koncept, ktorý nemá žiadnu hodnotu“.

Ak displej, ktorý prekrýva boky aj zadnú stranu nemá žiadne praktické využitie a predáva sa za viac ako 1 300 €, aký je jeho zmysel?,“ kritizoval Yu.

Xiaomi reaguje: Pozrite sa na seba

Na jeho poznámky sa rozhodol reagovať aj šéf Redmi, Lu Weibing.

Výrobcovia smartfónov majú zodpovednosť a povinnosť informovať svojich zákazníkov o tom, prečo dochádza k využitiu cudzích log a označení na zariadeniach. Mnohí ľudia platia viac ako 1 300 € za telefóny, ktoré nesú označenia luxusných značiek, pričom s nimi nemajú nič spoločné,“ naráža Weibing na nový Huawei Mate 30 RS, ktorý v Číne stojí slušných 12 999 čínskych jüanov, čo je v prepočte 1 665 €.