Úvod Samsung Samsung Galaxy F Galaxy Fold je drahý a krehký: Samsung to chce napraviť druhou generáciou

Galaxy Fold je drahý a krehký: Samsung to chce napraviť druhou generáciou

1
Koncept smartfónu s ohybnou obrazovkou: Jonas Daehnert, @PhoneDesigner

Prvý skladací smartfón od spoločnosti Samsung sa už oficiálne predáva na vybraných trhoch a v obmedzenom počte kusov. Aj z tohto dôvodu sa stihol na niektorých miestach vypredať, čo následne zúročili aktéri šedého trhu.

Predaj smartfónu Samsung Galaxy Fold mal odštartovať skôr, no kvôli dobre známym problémom dorazil na vybrané trhy až teraz. Výrobca 02pôvodný model upravil, vylepšil konštrukciu a ochranu obrazovky.

Samsung Galaxy Fold si môžete kúpiť napríklad v Nemecku, kde stojí v 512 GB verzii s 5G pripojením 2100 EUR. Ide o poriadne mastnú cenovku, ktorá ďaleko prevyšuje vysoké ceny štandardných vlajkových lodí.

Podľa informácií serveru sammobile.com sa však dočkáme aj cenovo dostupnejšej verzie skladacieho smartfónu, ktorá sa bude predávať po celom svete, nielen vo vybraných krajinách.

Galaxy Fold novej generácie je zatiaľ hudbou budúcnosti a nebude predstavený skôr ako niekedy v budúcom roku. Okrem toho môže a zrejme aj bude mať inú skladaciu konštrukciu ako aktuálny model. Holandský LetsGoDigital pripravil vizualizáciu, ktorá vznikla na základe registrovaných patentov spoločnosti Samsung.

Možná podoba vyklápačky od spoločnosti Samsung
Možná podoba vyklápačky Samsung Galaxy. Nákres – LetsGoDigital

Využite ohybnej obrazovky pre tzv. véčkovú konštrukciu sa nám zdá oveľa praktickejšie ako súčasné riešenia, ktoré ponúka Galaxy Fold alebo Huawei Mate X.

Galaxy Fold je pre výrobcu napriek obmedzenej trhovej dostupnosti dôležitým zariadením. Samsung môže vďaka nemu vyhodnotiť, aký je po takomto type doteraz nepredávaného zariadenia dopyt. Zatiaľ to vyzerá, že je vyšší ako sa očakávalo.

Nemenej podstatná je spätná väzba. V rámci nej môžu zákazníci navrhnúť nové funkcie a vylepšenia, ktoré by boli mohli byť prínosom pre novú generáciu skladacieho smartfónu.

Sú ohybné displeje a skladacie konštrukcie budúcnosťou smartfónov alebo len slepou uličkou? To zatiaľ ťažko povedať. Radi však na trhu uvidíme skladací smartfón, ktorý by bol široko dostupný a stál by približne rovnako ako hociktorá vlajková loď s klasickou konštrukciou.