Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi sa chystá pridať tlačidlo, ktoré v MIUI budú vypne všetky reklamy

Xiaomi sa chystá pridať tlačidlo, ktoré v MIUI budú vypne všetky reklamy

6

Xiaomi, tvorca používateľského rozhrania MIUI, pripravuje pozitívnu zmenu, ktorá poteší nejedného majiteľa ich zariadenia. Vývojári totiž pripravujú funkciu, ktorá vyrieši jednu z najväčších sťažností používateľov obľúbených zariadení.

MIUI je rozhranie, ktoré je vo svete mimoriadne obľúbené. Xiaomi doň investuje veľa času a veľmi rád reaguje na spätnú väzbu testerov beta verzií. Späť však k „problému,“ ktorý sa Xiaomi s novou aktualizáciou pokúsi vyriešiť, informoval server XDA-Developers.

Nechcete reklamy? Stačí jedno tlačidlo

Okrem bohatej funkcionality sa totiž v systémových aplikáciách MIUI objavovali nechcené reklamy, na čo sa používatelia sťažovali už niekoľkokrát. Výrobca sa preto rozhodol, že reklamy síce nevypne, do nastavení však pridá jedno tlačidlo, ktoré ich bude všetky ovládať. Nová funkcionalita sa objavila v najnovšej beta verzii MIUI 10.

Xiaomi nasadenie reklám už niekoľkokrát obhajoval zdravými argumentami. Tvrdí totiž, že výnos z reklám mu pomáha vylepšiť maržu, ktorá je pri smartfónoch nízka. Okrem toho má spoločnosť peniaze z reklám vrážať späť do vylepšenia kvality hardvéru a softvéru. Bohužiaľ, takéto odôvodnenie fanúšikom nestačilo a uveril tomu len málokto.

Nové tlačidlo priamo v nastaveniach MIUI by teda mohlo ukľudniť aj toho najväčšieho odporcu. Veríme, že Xiaomi zakomponuje všetky zmeny už v pripravovanej verzii MIUI 11.