Úvod Výrobcovia Xiaomi Máme sa na čo tešiť: Xiaomi Mi MIX 4 ponúkne 100 Mpx...

Máme sa na čo tešiť: Xiaomi Mi MIX 4 ponúkne 100 Mpx foťák, 90 Hz displej a 40 W nabíjanie

0

Jeseň so sebou neprináša len nižšie teploty, nový školský rok a viac dažďa, ale aj poriadnu porciu nových smartfónov. Predstavenia majú naplánované spoločnosti ako Apple či Huawei, ku ktorým sa chce pridať aj Xiaomi. Ich najnovšia vlajková loď, Xiaomi Mi MIX 4, bude pritom technológiami nabitá od hlavy až po päty.

Ohľadom očakávaného top modelu unikli kľúčové informácie, ktoré prezrádzajú, na čo všetko sa môžeme spoľahnúť. Dozvedeli sme sa, že Mi MIX 4 má ponúknuť nový „vodopádový displej,“ ktorý má ponúknuť aj Huawei na Mate 30 Pro. Veľmi dobrou správou je aj fakt, že Xiaomi siahne po podstatne rýchlejšom 90 Hz displeji s 2K rozlíšením. Doterajším štandardom boli 60 Hz obrazovky.

108 Mpx foťák a 40 W nabíjanie

Čo sa fotoaparátu týka, Mi MIX 4 má ponúknuť 108 Mpx senzor od Samsungu, ktorý patrí medzi absolútne novinky. Ak si hovoríte, že 108 Mpx je príliš vysoké rozlíšenie tak vedzte, že zariadenie bude spájať 4 pixely do jedného veľkého pixelu. To v praxi znamená, že výsledné fotky budú mať rozlíšenie 27 Mpx.

Vzhľadom na to, že displej bude zaberať skutočne celú prednú stranu zariadenia musel Xiaomi nasadiť vyskakovací (pop-up) predný fotoaparát. Potešíme aj tých, ktorí sa spoliehajú na poriadne rýchle nabíjanie. Mi MIX 4 má totiž disponovať podporou až pre 40 W nabíjanie.

V prémiovej, keramickej, konštrukcii sa má schovávať výkonný procesor Snapdragon 855 Plus s ôsmimi jadrami, ktorému bude pomáhať 12 GB operačnej pamäte RAM a až 1 TB úložisko. Nie je prekvapením, že Mi MIX 4 bude dostupný aj v 5G verzii.

Čo sa dostupnosti týka, v Číne malo k predstaveniu dôjsť už v priebehu septembra. Momentálne však ide skôr o odhad ako o hotovú vec. Na potvrdenie si teda budeme musieť počkať.