Úvod Výrobcovia Xiaomi Tento robotický vysávač patrí medzi špičku. Vysáva, zmýva a stojí polovicu toho,...

Tento robotický vysávač patrí medzi špičku. Vysáva, zmýva a stojí polovicu toho, čo Roomba

(Sponzorovaný článok) Xiaomi má vo svojom portfólio niekoľko tak šikovných zariadení, že si konkurenciu hľadajú len ťažko. Tieto dve vám pomôžu s domácnosťou.

2

Slovenské domácnosti sa za posledné desaťročie zmenili na nepoznanie. Môžu za to hlavne inteligentné zariadia, ktoré sú navrhnuté tak, aby nám pomáhali tak, ako len môžu. Aj medzi nimi sa však nájdu nepodarky, ktoré je nutné oddeliť od skutočne nápomocných zariadení.

Medzi najpopulárnejšie zariadenia určite patria robotické vysávače. Stačí ich zapnúť alebo len nastaviť a oni namiesto vás pobehajú a povysávajú všade tam, kde sa zmestia. Evolúcii sa nevyhli ani malí robotníci. Okrem vysávania dokážu najnovšie aj zmývať, čoho krásnym príkladom je aj absolútna novinka z dielne Xiaomi.

Xiaomi VIOMI 2 Pro

Cena: 362,79 € | Kupón: 3NENH08T

Nový VIOMI 2 Pro prešiel v porovnaní s inými robotickými vysávačmi od Xiaomi výraznou zmenou. Inžinieri doň nasadili lepší laserový systém, vďaka čomu sa podstatne jednoduchšie orientuje v priestore. Nechýba mu ani vysoký výkon až 2 100 Pa či možnosť zmývania.

Najviac sa však zamerali práve na poslednú menovanú funkciu. Robotický vysávač totiž prichádza s novým riešením pre vysávanie a následné zmývanie – všetko pri jednom prejazde cez miestnosť.

Robotický vysávač sa pri zmývaní hýbe do písme „Y“ aby odstránil aj tie najnáročnejšie nečistoty.

Docielili toho hlavne vďaka kombinovanej nádržke na vodu a nečistoty. Tú Xiaomi rozdelil 2 dve časti300 ml vyčlenil pre nečistoty a 200 ml pre vodu. V prípade, že by ste vysávač chceli pustiť len na režim vysávania sa automaticky využije plná 500 ml kapacita na nečistoty. Ak by ste naopak chceli, aby len zmýval, 500 ml sa využije len na vodu.

VIOMI 2 Pro dokáže „vidieť“ až na 8 metrov, vďaka čomu sa nestratí ani vo väčších priestoroch. Jeho laser skenuje celú miestnosť až 6-krát každú sekundu, pričom priemerná odchýlka nedosahuje ani 2 %.

Robotický vysávač samozrejme dokážete prepojiť s obľúbenou aplikáciou Xiaomi Mi Home, v ktorej mu môžete nastaviť kedy sa má zapnúť, kedy skončiť a kam nemôže ísť. Nemusíte sa tak obávať, že by vás vyrušoval. Znie to fakt super, že? Ono to aj super je a vedzte, že za 362 € tak ľahko lepší vysávač nezoženiete.

V prípade, ak by bolo 362 € priveľa peniažkov naraz (málo to určite nie je), má Xiaomi aj cenovo výhodný bezdrôtový vysávač, za ktorým však musíte chodiť. Poďme sa naň pozrieť.

Xiaomi JIMMY JV53

Cena: 199,53 € | Doručenie: Zadarmo

Xiaomi JIMMY JV53 je bezdrôtový vysávač s vymeniteľnými nástavcami a zásobníkom o kapacite 0,5 litra. Sací výkon o sile 125 AW zaisťuje 425 W motor, ktorý sa postará o všetky typy nečistôt. Zaujímavou novinkou je technológia odvádzania vlasov a chlpov bez zamotania v nástavci, vysávanie roztočov z matraca či kobercov a ďalšie.

Pochopiteľne, súčasťou každého moderného vysávača by mal byť HEPA filtera inak tomu nie je ani pri JIMMY JV53. Okrem toho sa v balení nachádza aj niekoľko nástavcov, pomocou ktorých hravo povysávate podlahu, postele, čalúnenie či úzke otvory.

Vysávač poháňa vymeniteľná batéria s kapacitou 2 500 mAh, ktorá na jedno nabitie vydrží vysávať slušných 45 minút. Aj napriek tomu je vysávač ľahučký, váži totiž len 1,46 kilogramu.

Ak sa vám teda páči, neváhajte a objednávajte z overeného obchodu GeekBuying, vďaka ktorému sme vám tento článok mohli priniesť.