Úvod Aplikácie Nová generácia testovania výkonu je tu: Geekbench 5 je určený pre 64-bitové...

Nová generácia testovania výkonu je tu: Geekbench 5 je určený pre 64-bitové zostavy

0
geekbench 4 Pro

Geekbench je komplexným nástrojom pre testovanie výkonu mobilných zariadení a počítačov, ktorý pochádza z dielne vývojárov Primate Labs. Podobne ako AnTuTu, Geekbench je hojne využívaný práve v spojení so smartfónmi.

Nová verzia Geekbench 5, ktorú vývojári predstavili vo svojom blogu, už nepodporuje 32-bitové systémy. Nový výpočtový model je určený len pre 64-bitové zostavy.

Výpočtový a grafický výkon inovovaná platforma hodnotí podľa upravených metód tak, aby čo najlepšie reflektovala spúšťanie a prácu zariadení s najnovšími aplikáciami a procesmi. Konečné hodnotenie vypočíta z väčšieho množstva údajov, k čomu okrem iného prispievajú aj nové testy pre viacvláknové spracovanie inštrukcií.

geekbench 5
Geekbench 5 s tmavým motívom užívateľského prostredia na platforme MacOS

Nový výpočtový model teraz podporuje grafické štandardy Vulkan, CUDA, Metal a OpenCL. Nový súbor testov tiež dokáže odhaliť umelé navýšenie grafického výkonu, pri ktorom softvér zariadenia grafickej jednotke cielene dávkuje viac energie.

Geekbench 5 je k dispozícii pre platformy WindowsLinux a Mac, pri ktorom užívatelia dostanú koncom roka aj tmavý motív užívateľského prostredia. Mobilná aplikácia je dostupná pre iOS a Android.

Pre užívateľov je najdôležitejšie vedieť, že výsledky z Geekbench 5 nebude možné porovnávať s výsledkami z predchádzajúcej verzie Geekbench 4. Novú verziu testovacieho softvéru si môžete stiahnuť na tejto adrese.