Úvod Udalosti IFA 2019 je tu: PREHĽAD noviniek, ktoré očakávame

IFA 2019 je tu: PREHĽAD noviniek, ktoré očakávame

0

Leto sa už pomaly ale isto končí, čo už tradične znamená, že je čas na ďalšiu spŕšku technologických noviniek. Svoje brány otvára najväčší európsky technologický veľtrh, IFA konajúci sa už tradične v Berlíne.

IFA začína už dnes, t.j. 4. septembra a AndroidPortal pri tom samozrejme nemôže chýbať. Na veľtrhu sa objavia všetci väčší či menší výrobcovia, a to vrátane Samsungu, Sony, Alcatelu, Nokie či Lenova, ktorí svoje novinky ukážu 5. septembra. Deň na to sa môžeme tešiť na aktuálne novinky z dielní Huawei a LG.

Ako prvý však to, na čom doteraz pracoval, ukáže Asus. Stane sa tak 4. septembra a bude to veľké. Očakáva sa, že Asus ukáže len zariadenia z cenovo dostupnejšieho segmentu.

Samsung má svoje veľké predstavenie už za sebou. Odohralo sa ešte začiatkom augusta v New Yorku, preto žiadne ústa otvárajúce novinky nečakáme. Samsung na IFA už dlhšiu dobu ukazuje hlavne zariadenia spadajúce do ich ekosystému, ako napríklad chladničky, práčky, sušičky či televízory a monitory. Veríme ale, že sa aspoň budeme môcť pozrieť na vynovený skladací Galaxy Fold.

Pravým opakom Samsungu musí byť Sony. Japonská spoločnosť veľtrh IFA bežne využíva na predstavenie tých najmodernejších zariadení. Tento rok preto očakávame predstavenie Xperia 2, trojitým fotoaparátom či výkonným procesorom.

Okrem toho Sony možno ukáže nové slúchadlá či ďalšie príslušenstvo.

Ďalšou spoločnosťou, ktorá na IFA prinesie viacero noviniek je Nokia. Očakávame, že sa nám ukážu modely Nokia 5.2, Nokia 6.2 a Nokia 7.2. Práve Nokia 7.2 sa už niekoľkokrát mihla aj v novinkách. Z uniknutých informácií napríklad vieme, že disponuje trojitým fotoaparátom uloženým v kruhovom module, pričom hlavný senzor má mať až 48 Mpx rozlíšenie.

Hlavným lákadlom IFA však bude spoločnosť Huawei, ktorá sa stále spamätáva z rozhodnutia Google nepovoliť využívanie Google služieb na chystanom modeli Huawei Mate 30 Pro. Aj napriek nepriaznivej situácii spoločnosť počas piatka ukáže nový čipset Kirin 990 a možno aj nový Huawei Mate 30 Lite. Výkonná verzia, Mate 30 Pro, bude predstavená už 19. septembra v Mníchove.

Honor, ako dcérska spoločnosť Huawei, na IFA 2019 môže ukázať model 9X, ktorý sa už predáva napríklad v Číne. Disponuje vysúvacím fotoaparátom.

Poslednou v našich končinách známejšou spoločnosťou je LG. Tá má pripravenú jednu z najzaujímavejších noviniek – LG V60 ThinQ. Zariadenie má disponovať zaujímavým príslušenstvom, ako napríklad prídavným displejom.

Hovorí sa aj o tom, že LG ukáže aj smart reproduktory priamo prepojené s hlasovými asistentmi.

Viac informácií o veľkých aj malých novinkách pre vás pripravíme priamo z miesta. Sledujte preto TECHBYTE, aby ste mali prehľad o všetkom dôležitom z IFA.