Úvod Výrobcovia Google Google One teraz zálohuje fotky, videá, multimediálne správy a ďalšie údaje

Google One teraz zálohuje fotky, videá, multimediálne správy a ďalšie údaje

1

Zálohovanie obsahu patrí medzi kľúčové funkcie, vďaka ktorému neprídeme o svoje fotografie a ďalšie dôležité údaje pri strate, poškodení alebo odcudzení smartfónu. Výrazne tiež uľahčuje prechod na nové zariadenie, ktoré dokážeme zo zálohy obnoviť.

Google sa rozhodol vylepšiť funkciu zálohovania vo svojom mobilnom ekosystéme, čo rozhodne vítame. Po novom touto možnosťou disponuje služba a k nej priradená aplikácia Google One, ktorá slúži pre správu predplateného úložiska v cloude Google.

Prostredníctvom tejto aplikácie sa dajú využívať rôzne výhody, napr. zľavy pre ubytovanie v hoteloch. Poruke je tiež odborná technická podpora Google, ktorú môže zákazník kontaktovať aj pomocou chatu.

google one

Zálohovanie v Google One dokáže uchovať všetky fotografie a videá zo zariadenia v pôvodnej kvalite. Túto úlohu zvládnu aj Google Fotky. Pre úsporu miesta však užívatelia väčšinou volia zálohovanie fotiek v optimalizovanej kvalite, ktorá je však stále vysoká.

Google One ďalej zálohuje správy s multimediálnym obsahom a zvukmi, resp. audio nahrávkami, a ostatné údaje zo smartfónu. Záloha sa vykonáva automaticky, no dá sa vyvolať aj ručne. Je tu ale podstatný háčik. Zálohovanie môžu využívať len tí užívatelia, ktorí si za väčší priestor v cloude platia.

Základná sadzba ale nie je vôbec vysoká. Za 1,99 EUR mesačne dostanete 100 GB priestor a uvedenú schopnosť zálohovania obsahu. Kompletný cenník a ďalšie informácie nájdete na adrese one.google.com.