Úvod Výrobcovia Asus ASUS potvrdzuje: Výkonný ROG Phone 2 bude dostupný ešte tento mesiac

ASUS potvrdzuje: Výkonný ROG Phone 2 bude dostupný ešte tento mesiac

0

Koncom júla predstavila spoločnosť ASUS novú generáciu hráčskeho smartfónu ROG Phone 2, ktorý nadväzuje na svojho vydareného predchodcu. Dizajn a konštrukcia sa síce takmer nezmenili, no to neplatí o súčiastkach pod kapotou.

ASUS ROG Phone 2 má výkonný čipset Snapdragon 855+, interné úložisko typu UFS 3.0, až 12 GB RAM, obriu batériu s kapacitou 6000 mAh, dva stereo reproduktory DTS: X Ultra alebo 6,6-palcový AMOLED displej s vysokou obnovovacou frekvenciou 120 Hz a podporou pre HDR.

Hutná výbava má aj negatíva. Zariadenie váži poriadnych 240 gramov, čo je skutočne dosť. Všetky podrobnosti o zariadení nájdete v článku z oficiálneho predstavenia.

ASUS ROG Phone 2
ASUS ROG Phone 2

Spoločnosť ASUS dnes na tlačovej konferencii usporiadanej pred začiatkom veľtrhu IFA 2019 oznámila medzinárodnú dostupnosť smartfónu ROG Phone 2, ktorý bude k dispozícii od 20. septembra za 899 EUR. Predbežné objednávky je možné zrealizovať už teraz, na stránkach výrobcu ASUS.

Pre náročnejších hráčov, ale aj bežných užívateľov tu je verzia ROG Phone 2 Ultimate Edition. Líši sa v dvoch veciach. V LTE modeme Cat.20 s maximálnou rýchlosťou sťahovania 2 Gbps a v internom úložisku, ktoré má štedrú kapacitu 1 TB. Táto verzia sa bude predávať za 1199 EUR.

Asus Vivowatch SP

Spoločnosť ASUS tiež predstavila nové inteligentné hodinky s označením Vivowatch SP, ktoré majú zabudované GPS, výškomer a snímač srdcovej frekvencie s EKG, monitorovaním krvného tlaku a pulzovou oxymetriou.

S vyhodnotením a sledovaním atribútov zdravia, spánku a fyzických aktivít pomôže nástroj Asus HealthAI. Hodinky sú vodotesné na úrovni štandardu 5ATM. Telo je vyhotovené z keramiky a remienky sa dajú pohodlne vymeniť. Majú šírku 22 milimetrov.

ASUS Vivowatch SP

Vivowatch SP by mali na jedno nabitie vydržať až 14 dní. Zrejme však pôjde o výdrž v obmedzenom režime používania, resp. pri bežnom nosení bez maximálneho zaťaženia. Aktívne GPS a nepretržité monitorovanie srdcového tepu počas športovania výdrž určite skráti.

Výdrži ale napomáha jednoduchší displej, ktorý by však mal vedieť zobraziť všetky potrebné informácie. Vďaka pripojeniu cez Bluetooth hodinky zobrazia aj upozornenia zo smartfónov.

Asus Vivowatch SP sú skôr zdravotno-športovým asistentom, než výkonnými inteligentnými hodinkami. To však neznamená, že si nenájdu svojich zákazníkov. Na medzinárodnom trhu sa začnú predávať koncom tohto roka so zatiaľ neznámou cenou.

V neoficiálnej rovine sa ale spomína cena blížiaca sa k hranici 300 amerických dolárov, čo je pomerne dosť. Neskôr uvidíme, aká bude tá európska.