Úvod Smartphony Aktualizácie Ešte tento mesiac: Aktualizácia na Android 10 pre OnePlus 6 a 6T...

Ešte tento mesiac: Aktualizácia na Android 10 pre OnePlus 6 a 6T je na ceste

0
oneplus 6
OnePlus 6

Aktualizácie na najnovšiu verziu operačného systému Android 10 sa oficiálne rozbehli v priebehu utorka (3. september), kedy ju spoločnosť Google vydala pre rad svojich smartfónov Pixel.

Okrem smartfónov Google Pixel začali dostávať aktualizácie aj zariadenia Essential Phone a čínska verzia smartfónu Redmi K20 Pro. Android 10 s OxygenOS je dostupný aj pre vlajkové lode OnePlus 7 a 7 Pro.

Ide však len o beta verziu dostupnú v programe Open Beta, ktorú si môžu záujemcovia nainštalovať manuálne. Stabilná verzia by mala byť dostupná čoskoro, čo nakoniec platí aj pre predchádzajúce generácie smartfónov OnePlus 6 a OnePlus 6T.

OnePlus 6T
OnePlus 6T

Výrobca na oficiálnom fóre informuje, že tieto smartfóny dostanú aktualizáciu koncom tohto mesiaca. Momentálne je pre ne dostupná beta verzia OS Android 10 s OxygenOS, ktorá má zariadenia pripraviť na príchod stabilnej verzie systému.

Vďaka spätnej väzbe výrobca doladí posledné detaily a systémové optimalizácie. Pozor, ak sa rozhodnete využívať beta verziu operačného systému, budete v budúcnosti dostávať aktualizácie len s beta zostavami.

Pre návrat k stabilnej verzii systému by ste museli vymazať celý smartfón a nainštalovať si ju manuálne. Zostavy pre všetky zariadenia od OnePlus sa nachádzajú na tejto adrese.

V každom prípade bude spoločnosť OnePlus jednou z prvých, ktorá svojim zákazníkom doručí najnovšiu verziu operačného systému Android.