Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi má novinku: Podobá sa na babetu, má dojazd 75 km!

Xiaomi má novinku: Podobá sa na babetu, má dojazd 75 km!

0

Smartfóny, tablety, slúchadlá, televízory, vysávače, variče ryže aj niečo, čo pripomína legendárnu babetu. Spoločnosť Xiaomi prichádza s dvojkolesovou novinkou, ktorá má pedále, elektromotor a podobu mestského bicykla.

Novinka nesie názov Himo C16 a čo sa týka jej technickej špecifikácie, tak nesklame ani náročnejšieho používateľa. Aj napriek tomu však nestojí ani 300 dolárov.

Plne nabitý akumulátor dokáže poskytnúť dostatok elektrickej energie na to, aby novinka prešla slušných 75 kilometrov. Ak si prisadne ďalší cestujúci, dojazd klesne zhruba o 20 kilometrov. Batériu je navyše možné vytiahnuť a vymeniť za inú.

Za tak dobrou výdržou stojí slabší výkon. Maximálna rýchlosť Himo C16 od Xiaomi totiž dosahuje iba 25 kilometrov za hodinu. V meste to ale úplne stačí, takže by s tým nemal byť absolútne žiadny problém.

Malý displej

Všetky dôležité informácie o jazde, ako je napríklad rýchlosť, zostávajúce percentá kapacity akumulátora alebo úroveň asistencie pedálov, zobrazuje malý displej na riadidlách dopravného prostriedku. Hneď vedľa neho sú navyše umiestnené aj štyri pogumované tlačidlá, prostredníctvom ktorých prebieha ovládanie systému.

Displej na riadidle
Displej na riadidle

Momentálne ale nevieme povedať, kedy sa tejto dvojkolesovej novinky dočkáme na starom kontinente. Predaj v Číne štartuje už o pár týždňov.