Úvod Výrobcovia Asus Toto zrejme nečakal ani sám Asus: Za 73 sekúnd predal 10 000...

Toto zrejme nečakal ani sám Asus: Za 73 sekúnd predal 10 000 kusov ROG Phone 2

4

Pred vydaním ROG Phone 2 od spoločnosti Asus nikto nevedel, či telefón bude alebo nebude úspešný. Teraz to vyzerá, že sme sa dočkali nepriamej, no zároveň jasnej odpovede.

Ako už informoval server Android Authority, spoločnosť predala viac ako 10 tisíc kusov ROG Phone 2 v priebehu len 73 sekúnd počas včerajšieho prvého predaja, pričom v databáze mala ďalších 2,5 milióna rezervácií. To malo za následok, že pre mnohých záujemcov jednoducho telefón neostal.

Ospravedlnenie za nedostatočné zásoby

Asus sa všetkým, ktorí sa k ROG Phone 2 nedostali, ospravedlnil v oficiálnom vyhlásení. Taktiež dodal, že do budúcna sa posnaží čo najviac „zvýšiť výrobnú kapacitu“, aby sa tento scenár pri ďalších predajoch (4., 7. a 12. augusta) už neopakoval.

ROG Phone 2 prekvapil

ROG Phone 2 je určený predovšetkým pre vášnivých hráčov, o čom svedčí aj 120 Hz displej, ktorým je vybavený. Pozornosť mnohých však upútalo aj jeho obrovské telo, ktoré meria 6,6 palca, a to bez zarátania rozmerov rámikov.

Pokiaľ zhrnieme dohromady všetky jeho špecifikácie a pridáme k nim cenovku s hodnotou 5 999 CNY (782 EUR), dostaneme telefón, ktorý by sa na prvý pohľad zdal byť určený pre veľmi úzku škálu používateľov a bol odsúdený na veľmi slabé predaje. Opak je však pravdou, keďže, ako sme už uviedli vyššie, Asus musel vyprázdniť všetky svoje sklady.