Úvod Výrobcovia Xiaomi Tak predsa: Pro verzia Xiaomi Redmi K20 sa bude predávať aj v...

Tak predsa: Pro verzia Xiaomi Redmi K20 sa bude predávať aj v Európe

0

Koncom mája bola pod značkou Redmi predstavená dvojica smartfónov K20 a K20 Pro, ktoré zaujali výborným pomerom medzi cenou a ponúkanou výbavou.

Materská spoločnosť Xiaomi sa rozhodla novinky predávať aj v Európe, no pod iným označením. Redmi K20 sa premenoval na Xiaomi Mi 9T a spolu s náramkom Mi Smart Band 4 bol pre Európu oficiálne ohlásený 12. júna.

Počas predstavenia vysvitlo, že Pro verzia sa v Európe predávať nebude, čo zrovna nepotešilo početnú skupinu fanúšikov Xiaomi. Podľa všetkého si to ale výrobca rozmyslel a Redmi K20 Pro a.k.a Xiaomi Mi 9T Pro ponúkne aj zákazníkom v Európe.

Podľa holandského zastúpenia značky Xiaomi bude model Mi 9T Pro dostupný na tamojšom trhu už 20. augusta. Dostupnosť sa bude týkať aj Belgicka a Luxemburska. Postupne by mala novinka po vzore svojho súrodenca Mi 9T doraziť aj na ostatné európske trhy.

redmi k20 Pro

Základná verzia so 6 GB RAM a 64 GB úložiskom sa bude predávať za cenu pohybujúcu sa okolo sumy 429 EUR. Typ so 128 GB internou pamäťou a rovnakou 6 GB operačnou pamäťou by mal stáť asi 479 EUR.

Pro verzia je tým pádom od tej bežnej drahšia asi o 100 EUR. Dorazí Xiaomi Mi 9T Pro aj na Slovensko? S najväčšou pravdepodobnosťou áno. Model Xiaomi Mi 9T u nás predávajú elektrodomy Mall, Alza, Datart, Nay a ďalšie.

Podrobnosti o oboch zariadeniach nájdete v pôvodnom článku z ich predstavenia.