Úvod Výrobcovia Samsung Samsung je v mobilnom priemysle doma. Patrí mu až 22 % trhu

Samsung je v mobilnom priemysle doma. Patrí mu až 22 % trhu

4

Samsung si udržal vodcovskú pozíciu mobilného priemyslu. V priebehu troch uplynulých mesiacov dodal na spotrebiteľský trh viac telefónov a jeho trhový podiel medziročne porástol o dve percentá. Zle si však neviedol ani gigant Huawei, ktorý sa ocitol na druhej priečke rebríčka TOP výrobcov.

Vyplýva to z čerstvo publikovaných dát od renomovaných analytických spoločností Strategy Analytics a Counterpoint, informuje GSMArena.

Samsung priniesol na trh počas apríla, mája a júna viac ako 76 miliónov smartfónov, čo je zhruba o 18 miliónov viac ako v prípade jeho konkurenta z Číny. Huawei má na konte skoro 58 miliónov kusov. V prípade tretej priečky je zase reč o 32 miliónoch iPhonoch.

Juhokórejskému výrobcovi spotrebnej elektroniky momentálne prislúcha niečo okolo 22 percent spotrebiteľského trhu s mobilnými telefónmi. Apple má polovicu a čínsky gigant pre zmenu o 5 percent menej.

Rovnako ale stojí za zmienku i zmena v medziročnom raste mobilného priemyslu. Ak by sme to mali vyjadriť v číslach, tak ide o zmenu z – 2,6 na – 2,2 percenta. A z toho možno pomerne jednoducho vydedukovať, že dopyt po smartfónoch v priebehu dvanástich mesiacov mierne stúpol.