Úvod Výrobcovia Redmi Redmi Note 8 Pro bude predstavený už onedlho. Bude vybavený najnovším čipsetom...

Redmi Note 8 Pro bude predstavený už onedlho. Bude vybavený najnovším čipsetom od MediaTeku

1
Foto: Weibo

Dcérska značka spoločnosti Xiaomi o niekoľko dní predstaví nové generácie smartfónov radu Redmi Note, ktoré s úspechom produkuje už niekoľko rokov. Prvá generácia bola predstavená ešte v marci roku 2014. 

29. augusta by sme mali oficiálne spoznať Redmi Note 8 a Redmi Note 8 Pro. Napriek tomu, že je predstavenie takpovediac za dverami, veľa podrobností o novinkách známych nie je. Spoľahnúť sa ale môžeme na obvyklý rámec vyššej pridanej hodnoty za dostupnejšie peniaze.

Vďaka čínskej sociálnej sieti Weibo vieme, že výrobca oba smartfóny osadí najnovším čipsetom Helio G90T, ktorý je postavený na 12 nm technológii. Aj keď táto sada cieli na strednú triedu zariadení, poradiť by si mala aj s náročnejšími hrami. Postarajú sa o to jadrá Cortex A76 a grafický čip Mali-G79 3EEMC4.

redmi note 8
Redmi Note 8 Pro zachytený na menej kvalitnej fotografii. Foto: Weibo

Lákadlom môže byť 64 Mpx fotoaparát z dielne spoločnosti Samsung (ISOCELL GW1), ktorým bude osadený model Note 8 Pro. Bežný Note 8 zrejme obdrží 48 Mpx hlavný snímač obrazu. Okrem nich by sme na zadnej strane mali nájsť ďalšie dva fotoaparáty vrátane snímača odtlačkov prstov.

Šéf pre značku Redmi Lu Weibing všeobecne priblížil, že smartfóny ponúknu väčší pomer obrazovky voči telu a dlhšiu výdrž na jedno nabitie. Koncom augusta nemusia byť pod značkou Redmi predstavené len nové smartfóny. Povráva sa tiež o novej smart TV, ktorá by mala mať uhlopriečku 70 palcov.

V prebehu najbližších dní sa snáď dozvieme viac informácií, ktorých súčasťou by mohli byť aj predpokladané maloobchodné ceny.