Úvod Aplikácie Navigácia v rozšírenej realite pre viac ľudí: Google mapy získavajú zaujímavé vylepšenie

Navigácia v rozšírenej realite pre viac ľudí: Google mapy získavajú zaujímavé vylepšenie

0

Na minuloročnej konferencii Google I/O spoločnosť Google predstavila funkciu Live View – AR navigáciu, ktorá je súčasťou mobilnej aplikácie Mapy Google.

AR navigácia je určená chodcom, ktorí sa pomocou nej lepšie zorientujú hlavne v zaľudnených aglomeráciách a veľkých mestách. Pri spustenej navigácii stačí smartfón pozdvihnúť do zvislej polohy a zobrazenie v rozšírenej realite sa zapne automaticky. Ak nie, stačí ťuknúť na malú ikonu v ľavom dolnom rohu.

Funkcia Live View bola zo začiatku dostupná len pre veľmi malý počet zariadení. V marci tohto roka sa rozšírila pre väčšiu skupinu užívateľov, miestnych sprievodcov, ktorí dosiahli aspoň 5. úroveň.

mapy google
GIF: The Wall Street Journal

Oddnes môže AR navigáciu využívať oveľa viac ľudí takmer bez obmedzení. Podmienkou je, aby vlastnili iOS zariadenie kompatibilné s modulom ARKit, poprípade Android smartfón s ARCore. Dostupnosť sa týka aj našich končín. Dnes ráno nám Live View ponúkli Mapy Google na zariadení Huawei Mate 20 Pro.

Live View zobrazuje vizuálne pokyny pre navigáciu v reálnom čase, pričom využíva objektív fotoaparátu. Novinka pôsobí naozaj prakticky, skutočný prínos však preverí až užívateľská prax.

Ak kompatibilné zariadenie vlastníte a pohybujete sa po meste, vyskúšajte Live View a dajte nám vedieť, ako sa vám AR navigácia používala.