Úvod Výrobcovia Xiaomi Nadchádzajúce smartfóny od Xiaomi budú vybavené reverzným nabíjaním

Nadchádzajúce smartfóny od Xiaomi budú vybavené reverzným nabíjaním

0
Xiaomi Mi 9
Ilutračná fotografia

Huawei, Samsung a už čoskoro aj Xiaomi. Z reverzného bezdrôtového nabíjania bude onedlho povinná súčasť základnej výbavy moderných high-end smartfónov. Preto ani nikoho neprekvapí, že s touto praktickou funkcionalitou príde i čínske jabĺčko.

Naznačuje to beta verzia najnovšej verzie nadstavby MIUI, kde boli objavené indície, ktoré s ňou určitým spôsobom súvisia, píše web xda-developers.com.

Zmienky o reverznom nabíjaní v pripravovanom aktualizačnom balíčku možno považovať za dôkaz, že sa ho už čoskoro dočkáme. Výrobca musí predsa vylepšiť aj operačný systém. V opačnom prípade by bol pridaný hardvér úplne zbytočný. Bez softvérovej podpory to jednoducho nepôjde.

Xiaomi Mi MIX 4?

Novinka bude podľa všetkého dostupná po príchode hi-tech modelu Xiaomi Mi MIX 4. K predstaveniu môže dôjsť počas októbra alebo novembra.

Odborníci predpokladajú, že práve tento kúsok zapoja do premiéry bezdrôtovej technológie. Je totiž považovaný za priekopnícky smartfón. Najnovšie generácie prichádzajú s prelomovou výbavou a výnimkou nebude ani tento rok.

Čoraz populárnešie

Reverzné nabíjanie spopularizoval minuloročný model Mate 20 Pro z dielne tiež čínskej spoločnosti Huawei. Aj keď výkonom príliš nevyniká, dajú sa s ním aspoň zachrániť kritické chvíle.

Ak nie je po ruke elektrická sieť a nabíjačka, stačí len k sebe priložiť dva smartfóny a chvíľu počkať. Samozrejme, ten druhý musí podporovať príslušný bezdrôtový štandard, ako je napríklad Qi. Ak mu niečo také chýba, používateľ príliš nepochodí.