Úvod Aplikácie Instagram a WhatsApp budú meniť názov: V čom spočíva rozhodnutie Zuckerberga?

Instagram a WhatsApp budú meniť názov: V čom spočíva rozhodnutie Zuckerberga?

2

To, že sociálna sieť Instagram a komunikačná platforma WhatsApp patria pod krídla Facebooku, je pomerne známe. Po novom to však bude ešte jasnejšie. Dve populárne digitálne služby Facebook čiastočne premenuje. 

Po novom sa budú nazývať „Instagram from Facebook“ a „WhatsApp from Facebook.“ Správu o upravených pomenovaniach zverejnil portál The Information, pričom ju neskôr potvrdil hovorca Facebooku.

Nové označenie sa bude objavovať v obchodoch s aplikáciami, odkiaľ sa dá WhatsApp aj Instagram stiahnuť. Názvy aplikácií na domácej obrazovke smartfónu alebo tabletu zostanú pôvodné.

instagram
Nové pomenovanie sa bude zobrazovať len v obchodoch s aplikáciami.

Užívatelia, ktorí sa náhodou so službami Instagram a WhatsApp ešte nestretli, tak budú pri návšteve obchodu s aplikáciami jasne vidieť, že sú súčasťou Facebooku. Rozhodnutie o zmene pomenovania mohlo prísť na popud Federálnej obchodnej komisie, ktorá skúmala niekdajšie akvizície oboch služieb z hľadiska dominantného postavenia na trhu.

Facebook z upravených názvov nebude mať žiadny osoh ani profit. Skôr naopak. Aplikácie Instagram a WhatsApp sa kvôli novému označeniu určite nestanú populárnejšími. Značka Facebook je okrem iného spojená aj so škandálmi, ktoré sa týkali nedôslednej ochrany osobných údajov.

WhatsApp a Instagram teda kvôli novému prívlastku nebudú pôsobiť dôveryhodnejšie. Zatiaľ nie je známe, kedy sa zmeny názvov v obchodoch s aplikáciami prejavia.