Úvod Huawei Huawei Mate 30 Pro Huawei Mate 30 Pro: Chystá sa extrémne rýchle bezdrôtové nabíjanie!

Huawei Mate 30 Pro: Chystá sa extrémne rýchle bezdrôtové nabíjanie!

0

Bezdrôtové nabíjanie predstavuje pohodlný spôsob, ako doplniť energiu smartfónu bez toho, aby ste sa museli načahovať po nabíjačke. Problémom je, že bezdrôtové nabíjanie nie je také rýchle ako klasické drôtové nabíjanie.

Rýchlostnú medzeru v tejto oblasti môže zúžiť Huawei Mate 30 Pro, ktorý má byť predstavený koncom septembra. Na čínskej sociálnej sieti Weibo diskutujúcich zaujala informácia, že nová vlajková loď bude vybavená až 25 W bezdrôtovým nabíjaním.

Informáciu však zatiaľ nepotvrdil žiadny zo známych dôveryhodných informátorov, preto ju treba brať s náležitou rezervou. Inovácia v tomto smere by ale v prípade novej generácie zariadenia Huawei Mate neprekvapila.

Mate 20 Pro bol prvým smartfónom, ktorý prišiel na trh s reverzným nabíjaním. Je síce nesmierne pomalé a nerozumie si so všetkými zariadeniami, ale je.

huwei mate 30 Pro
Údajná podoba nového vlajkového modelu

Ak by mal Mate 30 Pro skutočne 25 W bezdrôtové nabíjanie, bolo by (papierovo) rovnako rýchle, ako drôtové nabíjanie nedávno predstavenej konkurencie Samsung Galaxy Note10. Lepšie vybavený Note10+ má až 45 W drôtové nabíjanie a 15 W bezdrôtové nabíjanie.

Čo sa týka klasickej metódy nabíjania káblom, aj v tomto smere by si mal Mate 30 Pro polepšiť. Avizovaný 55 W výkon vyzerá viac ako dobre. Keď už batérie v smartfónoch na jedno nabitie nevydržia viac ako jeden-dva dni, aspoň sa rýchlo nabijú.

Výraznejší skok dopredu v tomto smere môže nastať v nasledujúcich dvoch rokoch. Samsung by mal na trh priniesť batériu využívajúcu grafén. Zabezpečí vyššie kapacity, rýchlejšie nabíjanie, lepšiu bezpečnosť a životnosť akumulátorov.