Úvod Výrobcovia Google Google Pixel 4: 90 Hz OLED displej a výrazne lepší fotoaparát

Google Pixel 4: 90 Hz OLED displej a výrazne lepší fotoaparát

2

Spoločnosť Google oficiálne potvrdila dve kľúčové funkcie nových vlajkových smartfónov Google Pixel 4, ktorými sú bezdotykové ovládanie pomocou gest a 3-rozmerné mapovanie tváre pre biometrickú autentifikáciu.

Google tiež čiastočne odhalil dizajn nových smarftónov Pixel 4. Ďalšie podrobnosti o ich výbave prináša exkluzívne server 9to5google.com. Ide o ďalší zdroj, ktorý potvrdzuje použitie AMOLED obrazovky s vyššou obnovovacou frekvenciou, konkrétne 90 Hz.

Zobrazenie obsahu by tak malo prebiehať hladko a plynule. Vyššiu obnovovaciu frekvenciu ocenia aj hráči akčných mobilných hier. Menším rukám vyhovie Pixel 4 s obrazovkou s 5,7-palcovou uhlopriečkou (FHD+ rozlíšenie). Model Pixel 4 XL bude mať 6,3-palcový displej (QHD+ rozlíšenie).

Podľa dostupných informácií Google tento rok staví na dva primárne snímače obrazu. Trend troch, štyroch či dokonca piatich fotoaparátov tak zatiaľ nedobehne, čo ale vôbec nevadí. Už súčasné generácie dokážu vyhotoviť vysoko kvalitné fotografie a o nočnom režime snímania ani nehovoriac. Majú pritom iba jeden hlavný fotoaparát.

pixel 4
Foto: Google

Aj ten tohtoročný bude mať rozlíšenie 12 Mpx. Doplní ho ale ďalší, 16 Mpx snímač obrazu s objektívom s optickým priblížením. So širokouhlým objektívom sa tak budeme musieť rozlúčiť.

DSLR príslušenstvo

Záhadne pôsobí informácia o doplnkovom príslušenstve, ktoré by malo byť inšpirované veľkými DSLR fotoaparátmi, teda zrkadlovkami. O čo presne ide nie je známe. Pixel 4 udrží v prevádzke 2 800 mAh batéria, Pixel 4 XL 3 700 mAh akumulátor.

Výkon oboch modelov bude mať na starosti dobre známy Snapdragon 855 spolu so 6 GB operačnou pamäťou RAM a 64, resp. 128 GB úložiskom. Spoločnosť im bude robiť dodatočný zabezpečený čip Titan M pre uchovávanie citlivých údajov.

Oba smartfóny bude samozrejme poháňať aj najnovšia verzia operačného systému Android 10 Q s pravidelnými a hlavne okamžitými aktualizáciami. Dostupná je v poslednej 6. beta verzii. Ďalšia beta už nebude. Finálna stabilná zostava bude zverejnená spolu s premiérou smartfónov Google Pixel 4.