Úvod Výrobcovia Samsung Nová verzia Samsung Galaxy Fold? Rendery ukazujú možný dizajn modernej vyklápačky

Nová verzia Samsung Galaxy Fold? Rendery ukazujú možný dizajn modernej vyklápačky

0
Možná podoba vyklápačky (ZDROJ LetsGoDigital)

Podobne ako Motorola, aj Samsung pracuje na svojej modernej vyklápačke. Až dodnes sme však netušili, ako by mohla vyzerať alebo fungovať. Veci sa zmenili až po tom, čo internetom začal kolovať náčrt z patentu.

Vďaka zverejneným obrázkom vznikli parádne vyzerajúce rendery, ktoré vám pomôžu s vytvorením vizuálnej predstavy o nezvyčajne prevedenom smartfóne. Za jeho výtvorom stojí holandský web LetsGoDigital.

Ako je teda príležitosť vidieť, moderná vyklápačka z dielne kórejského giganta Samsung zrejme ponúkne obojstranne flexibilný dotykový displej, aby vykompenzoval chýbajúce fyzické tlačidlá. V porovnaní s Galaxy Fold sa ale zmení aj spôsob fungovania skladacej konštrukcie. Horizontálne roztváranie totiž nahradí vertikálne.

Flexibilný mechanizmus

Hardvérovú výbavu novej verzie Galaxy Fold má okrem iného tvoriť i špeciálny mechanizmus, ktorý nám umožní odkryť reproduktor alebo hlavný fotoaparát. Stačí len trošku posunúť zobrazovací panel a obe súčiastky sú od toho momentu pripravené do akcie. V opačnom prípade ich nie je vidieť, čiže sa nedajú ani používať.

Možná podoba vyklápačky od spoločnosti Samsung
Možná podoba vyklápačky od spoločnosti Samsung (via LetsGoDigital)

Výhoda vyklápačky tkvie v nadštandardnej flexibilite konštrukcie, pretože ju možno ohýbať z jednej aj druhej strany. Nič podobné dnes nezoženieme, z čoho vyplýva, že si Samsung zabezpečí nemalú konkurenčnú výhodu. Samozrejme iba vtedy, ak ho do oficiálneho prestavenia niekto nepredbehne.

Nová verzia Galaxy Fold by mohla uzrieť svetlo sveta buď počas nadchádzajúceho podujatia IFA 2019, alebo až počas CES 2020 či MWC 2020. Najväčšie šance prislúchajú k poslednej možnosti.