Úvod OnePlus OnePlus 7 Bezpečnostná záplata a iné vylepšenia: OnePlus 7 Pro dostáva aktualizáciu

Bezpečnostná záplata a iné vylepšenia: OnePlus 7 Pro dostáva aktualizáciu

0
oneplus 7 Pro

Majitelia smartfónov Google Pixel sú obvyklé prví, ktorí dostanú pravidelnú mesačnú aktualizáciu zabezpečenia operačného systému Android. Výnimočne ich hneď v prvom dni mesiaca august predbehol OnePlus 7 Pro. 

Informácie o čerstvej aktualizácii na verziu OxygenOS 9.5.11 boli ako obvykle zverejnené na oficiálnom fóre výrobcu. Súčasťou aktualizácie nie je len uvedená bezpečnostná záplata, ale aj ďalšie vylepšenia, ktoré vlastníci najnovšieho modelu od OnePlus určite ocenia.

Hodiť sa môže automatické nastavenie jasu obrazovky, ktoré využíva umelú inteligenciu. Jas pre rôzne svetelné podmienky prispôsobí podľa návykov užívateľa. Ak sa užívateľom bude zdať nastavená hodnota jasu napr. nízka, manuálne jas zvýšia a systém si to pre budúcnosť zapamätá. Aspoň taká je teória.

oneplus 7 pro

Poteší optimalizácia citlivosti dotykovej obrazovky pri hraní hier a aktualizácia tiež rieši náhodné dotyky s notifikačnou lištou, ktoré mohli vznikať pri telefonovaní. Aj keď OnePlus 7 Pro dostal bezpečnostnú aktualizáciu skôr ako zariadenia Pixel, dnes ju dostane len obmedzený počet smartfónov.

Aktualizácia bude v širšom meradle doručovaná o pár dní, po preverení, či nespôsobila neočakávané komplikácie alebo kritické chyby. Pre tieto účely slúži práve menšia úvodná vzorka zariadení.

Informácie o najnovšej bezpečnostnej záplate od Google sa čoskoro objavia na stránke source.android.com.