Úvod Výrobcovia Huawei AKTUÁLNE: Huawei môže už zajtra ráno predstaviť Hongmeng OS

AKTUÁLNE: Huawei môže už zajtra ráno predstaviť Hongmeng OS

0

Spoločnosť Huawei naznačuje, že sa chystá predstaviť nový softvér. Podľa tlačovej správy sa tak udeje už zajtra, 8:30 nášho času. Neoficiálne správy pritom tvrdia, že môže ísť o nový operačný systém.

Huawei svoj vlastný operačný systém predstaví na konferencii Huawei Developer Conference, ktorá bude prebiehať od 9. do 11. augusta. Predstavenie bude možné sledovať naživo prostredníctvom priameho prenosu na YouTube. Nájdete ho na tejto adrese.

O možnom spustení vlastného operačného systému ako potencionálnej náhrady za OS Android informoval v júni Andrew Williamson, viceprezident Huawei Technologies. Pre agentúru Reuters vtedy uviedol, že nový systém testujú prevažne v Číne.

O operačnom systéme, ktorý sa má nazývať Hongmeng OS, poprípade Harmony OS alebo Ark OS, sa hovorilo už dlhšie. Očakávania schladila viceprezidentka spoločnosti Huawei, ktorá na stretnutí s novinármi v belgickom Bruseli ozrejmila, že nový operačný systém nie je určený pre smartfóny.

operacny system
Ilustr. foto: Huawei Mate 20 Pro

Podľa nej sa vyvíja už dlhšie a primárne cieli na zariadenia internetu vecí a na priemyselné využitie. Ani v oficiálnej tlačovej správe sa nepíše, že ide o systém pre inteligentné mobilné telefóny. Spomína len nový operačný systém bez príslušnosti ku konkrétnej kategórii zariadení.

Napriek tomu niektoré zdroje tvrdia, že smartfón Huawei s vlastným operačným systémom bude prezentovaný v októbri v rámci veľkého predstavenia nového vlajkového modelu Huawei Mate 30 Pro.

9. augusta má čínsky výrobca predstaviť aj novú verziu užívateľského prostredia EMUI 10, ktorá bude určená pre všetky popredné smartfóny značky Huawei, ale aj Honor. Stále existuje možnosť, že Huawei za pojem „vlastný operačný systém“ ukryl práve premiéru novej verzie EMUI 10.

Všetko sa dozvieme už zajtra v ranných hodinách.