Úvod Výrobcovia Huawei Zvrat v kauze Huawei: USA spravilo radikálny krok!

Zvrat v kauze Huawei: USA spravilo radikálny krok!

5

Technologickým spoločnostiam z USA bude v priebehu nadchádzajúcich týždňov umožnené obnoviť obchodovanie s čínskym gigantom Huawei. Teda aspoň tak tvrdí jeden z predstaviteľov americkej vlády. Avizovaný licenčný systém by mal byť totiž už čoskoro hotový a pripravený na používanie.

Oznámenie o odľahčení obchodných sankcií zaznelo počas nedávneho politického podujatia G20 v Japonsku, a to priamo z úst prezidenta Donalda Trumpa. Až do dnešných dní sme však nevedeli, kedy k tomu dôjde.

Veci sa zmenili až po tom, čo web Reuters vyrukoval s exkluzívnou informáciou, podľa ktorej budú môcť americké firmy opäť spolupracovať s Huawei v rozpätí od 2 do 4 týždňov. Najskôr ale potrebujú získať nevyhnutnú licenciu, bez čoho sa ďalej nepohnú. Tú im dajú len vtedy, ak export ich produktov neohrozí národnú bezpečnosť Spojených štátov amerických.

Na túto možnosť čaká viacero technologických spoločností vrátane Googlu, Qualcommu alebo Micronu. Posledné dve vrátane Intelu a ďalších zarobili vďaka renomovanému výrobcovi z Číny behom uplynulého roka približne 11 miliárd dolárov. Internetový gigant mal zase postarané o používateľov jeho operačného systému Android, ktorý sa môže kvôli obchodnej vojne tešiť na nového konkurenta Harmony OS.