Úvod Výrobcovia Xiaomi Xiaomi Black Shark 2 je tu: Herné monštrum vo svete smartfónov nemá...

Xiaomi Black Shark 2 je tu: Herné monštrum vo svete smartfónov nemá konkurenciu

1

Spoločnosť Xiaomi oficiálne predstavila aktualizovanú verziu svojho výkonného smartfónu, ktorý je primárne určený hráčom náročných mobilných hier. Nový Black Shark 2 Pro ponúka skutočne štedrú porciu výkonu. 

Pred niekoľkými dňami to nakoniec naznačil aj výpis z testovacej aplikácie AnTuTu, kde nový Black Shark 2 Pro zaznamenal rekordné skóre takmer 406 000 bodov. Pre tento typ zariadenia je dôležitý maximálny výkon a obrazovka s rýchlou odozvou.

Výrobca stavil na nedávno predstavený čipset Snapdragon 855+, ktorým je vybavená aj ďalšia hráčska mašina – ASUS ROG Phone 2. V útrobách smartfónu sa krem výkonného čipsetu nachádza operačná pamäť s kapacitou 12 GB a úložisko typu USF 3.0 (2x rýchlosť oproti UFS 2.1) s kapacitou 128/256 GB.

Obsah zobrazí 6,39-palcový AMOLED displej s FHD+ rozlíšením (DCI-P3, stmievanie DC Dimming 2.0), pod ktorým sa nachádza snímač odtlačkov prstov. Výrobca tvrdí, že sa mu oproti modelu Black Shark 2 z marca tohto roka podarilo znížiť odozvu na dotyk na úroveň 34,7 ms (oproti 43,5 ms).

black shark 2 pro

Tvorcovia konkrétne nespomenuli obnovovaciu frekvenciu, no s najväčšou pravdepodobnosťou sa môžeme spoľahnúť na hodnotu 60 Hz. Energetický zásobník má kapacitu 4000 mAh a 27W rýchle nabíjanie cez USB C.

Foto výbavu zastupujú tri snímače obrazu. Vzadu sa nachádza 48 Mpx senzor (f/1.75) s 12 Mpx fotoaparátom (f/2.2) s tele objektívom. Selfie si užívatelia zhotovia 20 Mpx kamerou.

Prekvapením je informácia o spomalených videách pri kvalite 720p a extrémnom snímkovaní 1920 FPS. Skôr ale pôjde o softvérové slow-mo bez dostatočnej hardvérovej podpory, čiže sa asi netreba spoliehať na extra plynulé zábery v štýle vlajkových lodí Samsung či Sony.

Black Shark 2 Pro má zdokonalené tekuté chladenie Liquid Cooling 3.0 alebo Game Dock – panel s užitočnými hráčskymi nastaveniami, ktorý sa môže zobraziť aj počas aktívnej, resp. spustenej hry. Operačný systém Android sa nachádza vo verzii 9 Pie s tým, že bude v budúcnosti aktualizovaný na verziu 10 Q.

black shark 2 pro

Black Shark 2 Pro má inak predný panel bez zárezu či otvoru a jeho zadná strana je podľa hráčskych vzorov extravagantnejšia a vylepšená farebným LED osvetlením.

Typ so skromnejšou 128 GB pamäťou sa bude na domácej pôde v Číne predávať za 2999 CNY, teda 390 EUR. Verzia so 256 GB úložiskom bude po prepočte stáť 455 EUR. Ceny budú v prípade európskej dostupnosti o niečo vyššie, ako býva zvykom. Stále by však nemali byť prehnané.

Smartfóny Black Shark od Xiaomi sa dajú objednať aj na Slovensko z oficiálnej stránky eu.blackshark.com. Novinka s prívlastkom Pro na tejto stránke zatiaľ nefiguruje, čo by sa malo v priebehu najbližších dní a týždňov zmeniť.

Aktuálne je na tejto stránke dostupný iba Black Shark 2, a to za dočasne zníženú cenu. Model s 8/128 GB pamäťami stojí 499 EUR.