Xiaomi aj v tomto roku pokračuje v inovovaní rôznych kategórií svojich produktov, medzi ktoré okrem robotických vysávačov patria aj tie bezdrôtové. Najnovším prírastkom v rodine Xiaomi je model JIMMY JV53, ktorý sa pomaly ale isto dostáva aj do Európy.

Xiaomi JIMMY JV53

Cena: 179,99 € | Dostupnosť: EÚ sklad

Xiaomi JIMMY JV53 je bezdrôtový vysávač s vymeniteľnými nástavcami a zásobníkom o kapacite 0,5 litra. Sací výkon o sile 125 AW zaisťuje 425 W motor, ktorý sa postará o všetky typy nečistôt. Zaujímavou novinkou je technológia odvádzania vlasov a chlpov bez zamotania v nástavci, vysávanie roztočov z matraca či kobercov a ďalšie.

Pochopiteľne, súčasťou každého moderného vysávača by mal byť HEPA filter a inak tomu nie je ani pri JIMMY JV53. Okrem toho sa v balení nachádza aj niekoľko nástavcov, pomocou ktorých hravo povysávate podlahu, postele, čalúnenie či úzke otvory.

Vysávač poháňa vymeniteľná batéria s kapacitou 2 500 mAh, ktorá na jedno nabitie vydrží vysávať slušných 45 minút. Aj napriek tomu je vysávač ľahučký, váži totiž len 1,46 kilogramu.

Obchod Geekmaxi, ktorý vysávač ako jeden z prvých zaradil do predaja aj na starom kontinente má pre zákazníkov zaujímavú akciu. Prvých 50 zákazníkov, ktorí si ho kúpia k nemu získajú malý darček. Zároveň ich obchod zaradí do žrebovania, v ktorom jeden vyhrá vysávač úplne zadarmo. Slušná ponuka, že?

Xiaomi Huami AMAZFIT Verge Lite

Cena: 85,99 € | Kupón: 1RQT5KTW

Xiaomi okrem vysávača pokračuje vo vynovení ďalších zariadení. Jedným z nich je aj model inteligentných hodiniek Xiaomi Huami AMAZFIT Verge Lite, ktoré patria medzi najlacnejšie hodinky s AMOLED displejom.

AMAZFIT Verge Lite sú, ako ich názov napovedá, odľahčenou verziou modelu Verge, s ktorým zdieľa rovnaký OLED displej. Líšia sa však v niektorých aspektoch, tým hlavným je určite cena.

Hodinky ponúkajú 1,3-palcový OLED displej s priemerom 43 mm a rozlíšením 360 x 360 px chránený vrstvou odolného skla Gorilla Glass 3. Vďaka svojej veľkosti nie sú vhodné len pre pánov, ale aj pre dámy.

Hlavnou úlohou hodiniek je monitorovanie športových aktivít, čo sa prejavilo aj na ich dizajne a váhe. Ich hmotnosť aj vďaka silikónovému remienku dosahuje len 46 gramov. Zariadeniu samozrejme nechýba ani certifikácia IP68.

Výbornou správou je aj fakt, že hodinky disponujú vstavaným GPS a Glonass čipom, vďaka čomu dokážu presne zaznamenať trasu, rýchlosť a ďalšie parametre pri športovaní. Keď už sme pri tom, v ich výbave je monitorovanie až 11 rôznych aktivít. Okrem krokov merajú aj rýchlosť tepu, a to pomocou PPG snímača.

Huami AMAZFIT Verge Lite: Batéria na 2-3 týždne

Silnou stránkou hodiniek je ich šetrnosť k batérii. Malinká, len 390 mAh batéria dokáže hodinky poháňať úctyhodných 20 dní. Ak však zapnete GPS, výdrž rapídne klesne na približne 40 hodín.

Koľko teda stoja? Dobrou správou je, že sú dostupné aj z EÚ skladu, ktorý vám ich doručí bez zbytočného čakania a bez doplácania DPH. Ich cena sa zastavila na 85,99 €. Pri nákupe je však nutné použiť kupón 1RQT5KTW.