Úvod Zariadenia Snapdragon 855 Plus oficiálne: Vyšší výkon pripravený pre nové vlajkové lode!

Snapdragon 855 Plus oficiálne: Vyšší výkon pripravený pre nové vlajkové lode!

0

Spoločnosť Qualcomm pred pár dňami prostredníctvom tlačovej správy predstavila Snapdragon 855 Plus – čipset s ešte vyšším výkonom. Snapdragon 855 Plus určite nie je novou výkonnostnou jednotkou. V podstate je totožná s bežným SD 855.

Snapdragon 885 výrobca Qualcomm predstavil vlani pred koncom roka, v decembri. Odvtedy sa doposiaľ najvýkonnejší čipset pre mobilné zariadenia z dielne Qualcommu dostal do viac ako desiatky zariadení.

Spomenúť môžeme americkú verziu Samsungu Galaxy S10, Xperiu 1, Xiaomi Mi 9, LG G8 ThinQ alebo taký OnePlus 7 Pro.

Snapdragon 855 Plus je lepší v dvoch ohľadoch. Výrobca zvýšil maximálnu pracovnú frekvenciu na hlavnom jadre z 2,84 GHz na 2,96 GHz. Ostatné tri jadrá, ktoré sú taktiež postavené na architektúre Cortex A76, zostávajú tikať na rovnakej frekvencii, teda na 2,42 GHz.

Zostávajúce štyri jadrá (ARM Cortex A55) taktiež využívajú pôvodnú maximálnu frekvenciu 1,8 GHz. Druhá inovácia patrí grafickej jednotke Adreno 640. Jej výkon stúpol o rovných 15 percent. Podľa dostupných informácií sa nič ďalšie nezmenilo.

Qualcomm chce zvýšením výkonu reagovať na potreby hráčov hier, ktorí sa čoraz častejšie prikláňajú práve k mobilným zariadeniami. Okrem hier tu je 5G, umelá inteligencia alebo rozšírená realita, ktorá sa bez poriadneho výkonu nezaobíde.

Prvé smartfóny osadené čipsetom Snapdragon 855 Plus sa objavia na trhu niekedy koncom roka, poprípade v 4. štvrťroku. Náročnejší užívatelia na ne zrovna čakať nemusia. Súčasný Snapdragon 855 (alebo Kirin 980, A12 Bionic) bohate pokryje ich potreby.

Verzia Plus by mala osloviť hlavne hráčov náročných mobilných hier, ktorí vyšší výkon zužitkujú najlepšie.