Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 10 Samsung prinesie vylepšenia: Galaxy Note 10 má mať až 20 W bezdrôtové...

Samsung prinesie vylepšenia: Galaxy Note 10 má mať až 20 W bezdrôtové nabíjanie

0

Čím sme bližšie k predstaveniu smartfónu Samsung Galaxy Note 10, tým viac o ňom vieme. Po tom, čo sme sa dopočuli o dvoch verziách, prišiel rad i na odhalenie dizajnu. Teraz máme pre zmenu k dispozícii niečo, čo súvisí s jeho očakávanou technickou špecifikáciou.

Ako píše GSMArena, technologické kuloáre priniesli ešte čerstvú informáciu, podľa ktorej bude v ponuke až 20 W bezdrôtové nabíjanie. Keď ho porovnáme s tým dnešným, tak pôjde o 5 až 10 W viac. Súčasné kapacity podložiek pre Galaxy Note 9 dosahujú kadenciu v rozsahu od 10 do 15 W.

Podobný výkon možno ale očakávať i od takzvaného reverzného nabíjania inej elektroniky. Rovnako ako Galaxy S10, aj Galaxy Note 10 by mal disponovať touto novou funkcionalitou. Pre používateľov to znamená, že si svoje inteligentné hodinky alebo druhý smartfón nabijú trošku rýchlejšie, než v týchto dňoch s vlajkovou loďou.

45 W nabíjanie?

Vylepšením prejde ako bezdrôtové, tak aj drôtové nabíjanie batérie. Samsung nám to naznačil na nedávnom podujatí MWC 2019 v Šanghaji, kde napínal svaly s až 45 W technológiou, s ktorou mu pomáhala americká spoločnosť Power Integrations.

Keďže sa už objavila na verejnosti, tak by mal byť jej vývoj v týchto dňoch úspešne dokončený. Preto možno očakávať, že ju ponúkne tohtoročný Galaxy Note 10. Či to je naozaj tak, zistíme o pár týždňov.