Úvod Výrobcovia Samsung Samsung má patent na rozkladací displej. Takto by mohol vyzerať!

Samsung má patent na rozkladací displej. Takto by mohol vyzerať!

0
Render smartfónu s vysúvacím displejom (FOTO LetsGoDigital)

Ešte začiatkom mesiaca vyplával na povrch patent spoločnosti Samsung, ktorý sa točil okolo smartfónu s vysúvacím zobrazovacím panelom. Jeho súčasťou bol aj jednoduchý náčrt toho, čo od snahy giganta asi tak môžeme očakávať. A práve vďaka nemu vznikla séria renderov s možnou podobou.

Za ich tvorbou tentokrát stojí holandský web LetsGoDigital, čo si všimnete už po prvom pohľade na netradičný displej.

Netradičný preto, lebo ho je možné vysunúť. Keď tak používateľ spraví, v tom momente rozšíri základnú uhlopriečku o ďalšie palce. Inými slovami povedané, telefón sa pretransformuje na tablet.

Ako to ale bude celé fungovať? Konštrukciu podľa informácií z patentu tvoria dve časti, ktoré sú za bežných okolností v jednej kope. Veci sa zmenia až vtedy, keď tú dodatočnú vysunieme z hlavnej. Keďže je pripevnená o diskrétne koľajnice s motorčekom, nebude s tým absolútne žiaden problém.

Možná podoba zariadenia
Možná podoba zariadenia (via LetsGoDigital)

Posunom dodatočnej časti konštrukcie vznikne sila, ktorá natiahne flexibilný zobrazovací panel, aby spolu s ním porástla jeho uhlopriečka. Vysunutie môže byť navyše zrealizované z ľavej aj pravej strany. Zatiaľ sa tu ale bavíme iba o obyčajnom patente, nie produkte, ktorý je pripravený na predaj.

Ak by však Samsung na tomto netradičnom smartfóne nepracoval, nedal by si ani nič také patentovať. Je teda dosť možné, že ho v neďalekej budúcnosti skutočne spoznáme. Nové riešenie vyzerá veľmi prakticky, preto má nemalé ambície uspieť.