Úvod Výrobcovia Samsung Samsung Galaxy Tab S6 oficiálne: Android konkurencia pre iPad Pro je tu!

Samsung Galaxy Tab S6 oficiálne: Android konkurencia pre iPad Pro je tu!

Samsung dnes predstavil nový tablet, ktorého úlohou je prilákať záujemcov o iPad.

0

Kórejská spoločnosť Samsung oficiálne predstavila svoj nový high-end tablet s označením Galaxy Tab S6. Predávať za bude za cenu od 699 € (WiFi verzia) a na našom trhu bude dostupný od 23. augusta.

Čo za danú sumu dostaneme? V prvom rade veľkú AMOLED obrazovku s uhlopriečkou 10,5-palca a rozlíšením 1600 x 2560 pixelov. Displej obkolesujú tenké rámčeky a štíhla je aj samotná konštrukcia z hliníka.

Pod obrazovkou sa navyše nachádza snímač odtlačkov, ktorý pracuje na optickej báze. Osobné údaje navyše ochráni zabezpečená platforma Knox, ktorá spĺňa požiadavky obranného priemyslu.

Galaxy Tab S6
Foto: Samsung

Tablet je hrubý len 5,7 milimetra. Na výšku má 244,5 milimetra a na šírku 159,5 milimetrov. Váži 420 gramov. Ako bolo avizované už skôr, výkon dávkuje čipset 7nm Snapdragon 855, ktorý je spojený so 6 GB operačnou pamäťou a 128 GB úložiskom. Pamäť sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet (max. 1 TB).

Galaxy Tab S6
Foto: Samsung

Kvalitný zadný fotoaparát v tablete nie je taký dôležitý ako v prípade smartfónov. Fotenie s tabletom nie je zrovna komfortné, no pri takom snímaní dokumentov sa určite hodí. Samsung svoju novinku osadil dvoma primárnymi snímačmi obrazu, z ktorých jeden má rozlíšenie 13 Mpx, svetelnosť f/2.2 a zorné pole 80˚. Druhý senzor je širokouhlý. Zachytí scénu v 123-stupňovom zornom poli v 5 Mpx rozlíšení so svetelnosťou f/2.2.

Galaxy Tab S6
Foto: Samsung

Komunikáciu prostredníctvom videa a autoportréty zastreší 8 Mpx fotoaparát so svetelnosťou f/2.0, ktorý sa nachádza na prednej strane zariadenia. Zážitok zo sledovania filmov, videí a iných multimédií podporí rovno štvorica reproduktorov značky AKG a technológia Dolby Atmos.

Galaxy Tab S6
Foto: Samsung

Kreatívnym a produktívnym jedincom môže byť nápomocné dotykové pero S Pen, ktoré dokáže okrem písania a kreslenia slúžiť aj ako bezdrôtový diaľkový ovládač. Má svoje miesto v štrbine na zadnej strane, kde ho prichytí magnet. V tomto mieste sa zároveň bezdrôtovo nabije. 10 minút nabíjania mu stačí na 10 hodín prevádzky.

Schopnosti tabletu rozširuje príslušenstvo – externá klávesnica kombinovaná s puzdrom, ktorá sa pripája cez tzv. POGO konektor. Pripojenie je okamžité a klávesnica je ihneď aktívna. Toto príslušenstvo sa predáva samostatne za 179,90 €. Ochranné puzdro bez klávesnice bude dostupné za 69,90 €.

dex
Foto: Samsung

Čo sa týka výdrže na jedno nabitie, 7040 mAh akumulátor by mal poskytnúť dostatok energie pre celodennú výdrž pri intenzívnom používaní. Výrobca hovorí, že na jedno nabitie dokáže tablet prehrávať video nepretržite 15 hodín.

Samsung svoj nový tablet vybavil užívateľským prostredím One UI, za ktorým beží OS Android vo verzii 9 Pie. Aktualizácia na verziu 10 Q je pochopiteľne istá.

Z ďalších funkcií a vlastností môžeme spomenúť Bluetooth 5.0, dvojpásmové Wi-Fi, podporu pre GPS, Glonass a Galileo, Game Booster s umelou inteligenciou pre maximálny zážitok z hrania hier alebo rozhranie Dex, ktoré je podobné stolnému počítaču.

Okrem WiFi verzie bude dostupný aj model s LTE pripojením, ktorý je logicky drahší. Predávať sa bude za 779 €.