Úvod Samsung Samsung Galaxy Note 10 Samsung Galaxy Note 10 bude vyzerať parádne! Dizajn potvrdzujú ďalšie zdroje

Samsung Galaxy Note 10 bude vyzerať parádne! Dizajn potvrdzujú ďalšie zdroje

7
Foto: Ishan Agarwal

Sociálne siete a zahraničné webové portály zaplavil v priebehu posledných hodín tlačový render, ktorý má zobrazovať finálnu podobu vlajkového modelu Samsung Galaxy Note 10. 

Samsung Galaxy Note 10 sa koncom minulého mesiaca objavil na živých fotkách, ktoré korešpondujú s najnovším vykreslením jeho vzhľadu. Aj užívatelia, ktorí nepatria medzi fanúšikov zariadení tohto kórejského výrobcu musia uznať, že novinka vyzerá naozaj dobre.

Snahu o čo najväčší pomer obrazovky voči telu posunie Samsung s Galaxy Note 10 na novú úroveň. Mimoriadne tenké nie sú len rámiky okolo displeja, ale aj samotná hrúbka zariadenia. Sklo prednej a zadnej strany bude paralelne zakrivené.

Všimnúť si môžeme profil smartfónu, kde je v oblasti tlačidiel kovový rám mierne rozšírený, zrejme z dôvodu tuhosti konštrukcie a spoľahlivej funkčnosti ovládačov hlasitosti a hlavného tlačidla. Vertikálne uložený fotoaparát bude nad konštrukciu vyčnievať len mierne.

samsung Galaxy Note 10
Foto: Ishan Agarwal

V hornej časti obrazovky sa nachádza otvor pre samostatnú selfie kameru, ktorej nebudú asistovať žiadne viditeľné dodatočné snímače. Technológiu rozpoznávania tváre tak plnohodnotne zastúpi ultrazvukový snímač odtlačkov pod obrazovkou. Brada zariadenia má stále svoj rozmer, no aj tomto smere došlo k zoštíhleniu.

Samsung Galaxy Note 10

Render zobrazuje model Galaxy Note 10. Verzia Note 10+ bude vyzerať totožne. S tým rozdielom, že zadný fotoaparát bude obohatený o ToF snímač. Kým prvý menovaný bude mať 6,3-palcový AMOLED displej, verzia „+“ až 6,75-palcovú uhlopriečku obrazovky.

Galaxy Note 10
Foto: Ishan Agarwal

Európsku verziu zariadení by mal poháňať aktualizovaný 7nm čipset Exynos 9825 s 8 GB operačnou pamäťou a 128 GB úložiskom. Vrcholom má byť model s 12 GB RAM a 1 TB priestorom pre obsah.

Tento rok neoficiálne správy obchádzajú dotykové pero S Pen. Pravdepodobne neprejde zásadnejším vylepšením. Najnovšie sa spomína v súvislosti s ešte nepredstaveným tabletom Galaxy Tab S6, ktorý ho dokáže nabiť bezdrôtovo v rámci magnetického uchytenia.

Samsung Galaxy Note 10 bude predstavený 7. augusta. Zatiaľ sa nikde neobjavila potencionálna maloobchodná cena. Note 10 môže byť „rekordný“ aj v tomto smere.