Úvod Výrobcovia Samsung Samsung experimentuje: Takto má vyzerať ich telefón s 3 displejmi!

Samsung experimentuje: Takto má vyzerať ich telefón s 3 displejmi!

0
Možná podoba nezvyčajného smartfónu (ZDROJ LetsGoDigital)

Skladacie, ohybné alebo vysúvacie. Smartfóny prechádzajú obrovskou transformáciou a Samsung je jednou zo spoločností, ktoré stoja na jej čele. Preto nie je žiadnym veľkým prekvapením, že si dala patentovať mobilné zariadenie, aké sme tu zatiaľ veru ešte nemali. Má až tri zvláštne displeje.

Zvláštne preto, lebo sú tesne nad sebou. Tentokrát sa nič nerozkladá a ani neskladá, ale vysúva. Konštrukciu totiž možno rozložiť, aby boli k dispozícii všetky dostupné zobrazovacie panely. Ako podotýka web LetsGoDigital, celé to pripomína paletu farieb takzvaného RAL štandardu.

Ak by sme sa na patentovanú elektroniku pozreli z praktického uhla pohľadu, tak príliš nevynikne. Zvláštne prevedenie s tromi displejmi, ktoré zdieľajú jeden spoločný bod v spodnej časti konštrukcie, neznie pre bežného spotrebiteľa príliš lákavo.

Táto podoba vznikla vďaka náčrtom z patentu (via LetsGoDigital)

Výnimkou však môže byť ten, kto si potrpí na prvotriednom multitaskingu. Trojica vedľa seba umiestnených panelov predsa dokáže v ten istý čas zobrazovať používateľské prostredia až troch na sebe nezávislých aplikáciách.

Je ale otázne, či sa podobne fungujúceho smartfónu niekedy dočkáme. Zatiaľ je tu reč iba o obyčajnom patente, ktorý bol juhokórejskému gigantovi udelený v marci tohto roka. Výrobca chce zverejnením svojho nápadu podľa všetkého upútať pozornosť a zistiť tak spätnú väzbu, aby vedel, či sa vôbec má o niečo pokúšať.