Úvod Zariadenia Nové hodinky Samsung Galaxy Watch budú dostupné v 2 veľkostiach aj s...

Nové hodinky Samsung Galaxy Watch budú dostupné v 2 veľkostiach aj s LTE pripojením

3

Pred niekoľkými dňami sme sa dozvedeli, že Samsung pracuje na novej generácii inteligentných hodiniek Galaxy Watch 2, ktoré s najväčšou pravdepodobnosťou predstaví spolu s Galaxy Note 10.

Server sammobile.com teraz prináša viac podrobností o nových hodinkách. V prvom rade tu je pomenovanie. V priebehu augusta by sme mali nové hodinky spoznať pod označením Samsung Galaxy Watch Active 2.

Možno zbytočne obšírnym pomenovaním výrobca zrejme odkáže na súčasnú generáciu hodiniek Watch Active. Dokazuje to aj fakt, že hodinky nebudú mať otočnú lunetu pre ovládanie užívateľského prostredia a niektorých funkcií, ktorá je typická pre klasické modely Galaxy Watch.

Hodinky Watch Active 2 by mali byť dostupné v dvoch veľkostiach – so 40 mm a 44 mm priemerom ciferníka. Okrem WiFi verzie bude dostupná aj LTE verzia s pripojením cez eSIM. LTE prevedenie bude mať 340 mAh batériu, ľahší model s WiFi 237 mAh akumulátor.

watch
Foto: sammobile.com

Samsung v rámci novej generácie hodiniek povýši aj softvér. Súčasné modely využívajú aj vďaka nedávnej aktualizácii prostredie One UI vo verzii 1.0. Pre novú generáciu hodiniek sa pripravuje verzia 1.5 tohto užívateľského prostredia.

galaxy watch active 2
Foto: sammobile.com

Dizajn hodiniek zostane minimalistický. V tele z nehrdzavejúcej ocele nájdeme dve tlačidlá s okrúhlym a podlhovastým tvarom, mriežku pre reproduktor, nový dizajn spodnej časti so snímačom srdcového tepu a štandardizované remienky, ktoré sa budú dať jednoducho vymeniť za akýkoľvek iný remienok s príslušnou šírkou.

samsung galaxy watch
Foto: sammobile.com

O cene je príliš skoro hovoriť, no odhadujeme, že sa bude pohybovať niekde okolo sumy 300 EUR v závislosti od veľkosti a možností pripojenia. LTE verzie sú spravidla vždy drahšie.