Úvod Zariadenia Lojalita majiteľov iPhonov klesá: Postupne prechádzajú na Android

Lojalita majiteľov iPhonov klesá: Postupne prechádzajú na Android

7

Majitelia produktov od Apple sú známi svojou vernosťou k značke, a to predovšetkým kvôli ekosystému, ktorého užitočnosť priamoúmerne narastá s vyšším počtom vlastnených zariadení. Ich lojalita však v poslednom čase značne poľavila, o čom svedčí aj najnovší prieskum. O novinke informuje server Ubergizmo.

Podľa údajov z BankMyCell od iPhonu upustilo až 15,2 % používateľov, a to v období od marca minulého roku po súčasnosť.

Necelá pätina prešla k Samsungu

Štatistika však zistila aj to, že z iPhonu prešlo až 18 % používateľov na Android, konkrétne k smartfónom spoločnosti Samsung. Celková lojalita zákazníkov Apple teda klesla na 73 %, čo je o dosť menej ako pred dvoma rokmi, kedy bolo toto percento o 19 čísel vyššie.

Varovný signál

Aj keď uvedené percentá pre Apple nie sú žiadnou tragédiou, ide o náznak, že používatelia s niečím nie sú spokojní. Je veľmi pravdepodobné, že za prechod zákazníkov ku konkurencii môže vysoká cena nových smartfónov, presnejšie jej pomer k ponúkaným možnostiam, ktoré pre niektorých zrejme nie sú dosť inovatívne. Štatistiky okrem iného zobrazujú aj to, že značná časť ľudí, ktorí sa odtrhli od Apple, vlastnila starší model iPhonu.