Úvod Výrobcovia Huawei Huawei zastaví len málokto: V roku 2019 chystajú predať 260 miliónov smartfónov!

Huawei zastaví len málokto: V roku 2019 chystajú predať 260 miliónov smartfónov!

0
Huawei P30 Pro

Gigant Huawei valcuje konkurenciu aj napriek problémom, ktoré mu spôsobila obchodná vojna medzi USA a Čínou. Predovšetkým na domácom trhu, kde rastie jeho popularita raketovou rýchlosťou.

Práve vďaka čínskym spotrebiteľom si má výrobca spotrebnej elektroniky tento rok pripísať na konto šialených 260 miliónov smartfónov. Odhad pochádza od skúseného analytika s menom Guo Minghao, informuje GSMArena.

Ak by tak predsa len nakoniec bolo, gigant predčí svoje vlastné očakávania. Tie totiž hovoria o 250 miliónoch predaných kusov.

Tak veľký úspech zrejme príde aj napriek obavám, ktoré sa donedávna spájali so smartfónmi so značkou Huawei a Honor. Keďže ich výrobcov strašila dočasná licencia od Google, mnohí odborníci očakávali, že to poznačí predaje oboch čínskych spoločností. Nakoniec tak ale zrejme vôbec nebude. Práve naopak, popularita značiek začína naberať grády.

Koniec obchodnej vojny

Dá sa však očakávať, že spomínané číslo bude ešte o niečo väčšie, ako predpokladá analytik.

Obchodná vojna pomaličky, ale isto končí, a to zahrá gigantovi Huawei do karát. Záujem médií o veľký ekonomický konflikt ho dostal až titulky viacerých renomovaných plátkov z celého sveta, vďaka čomu mal masívnu reklamnú kampaň. Keď USA zmiernia sankcie, tak ju viac ako určite pocíti na citeľne lepších predajoch. Obavy z nejasnej budúcnosti sa vytratia a jeho smartfóny pôjdu ešte lepšie ako doteraz.