Úvod Výrobcovia Huawei Huawei má plné ruky práce: Mate 30 5G príde v decembri, skladací...

Huawei má plné ruky práce: Mate 30 5G príde v decembri, skladací Mate X vraj už v septembri

0
Huawei Mate X

Ak si niekto brúsi zuby na futuristický kúsok z portfólia spoločnosti Huawei, tak môže otvárať šampanské. Ako tvrdí sám výrobca, skladacia novinka Mate X by sa mala objaviť na pultoch obchodov v priebehu septembra.

Táto informácia pochádza z prezentácie, kde čínsky gigant odhalil hneď viaceré dátumy dostupnosti nadchádzajúcich mobilných noviniek. Ako píše web GSMArena, k jej zverejneniu došlo počas nedávnej 5G konferencie v Rusku.

Okrem Huawei Mate X padla ale zmienka aj o zatiaľ ešte oficiálne neexistujúcom smartfóne Mate 30 s 5G konektivitou, ktorý plánujú začať predávať koncom roka. Predstavenie by ale malo prebehnúť už v októbri, kedy spoznáme i klasický Mate 30 a lepšie vybavený Mate 30 Pro.

Prezentácia Huawei počas 5G konferencie
Prezentácia Huawei počas 5G konferencie (ZDROJ @hi-tech)

Novinka mešká

Mate X mal pôvodne prísť na pulty trošku skôr. Výrobca si však chcel byť istý, že bude všetko v absolútnom poriadku, tak uvedenie nakoniec odložil. Preto ho môže už čoskoro predbehnúť jeho úhlavný konkurent.

Samsung vraj začiatkom augusta ukáže nezvyčajný high-end model Galaxy Note 10 s 8-palcovým flexibilným displejom. Aj on by teda mal byť skladací. Čo je na tom pravdy, sa dozvieme už o pár týždňov. Vyzerá to ale celkom nádejne.

Prémiová cena

Keďže hardvérová výbava Huawei Mate X pozostáva z technologicky pokročilých súčiastok, potenciálni záujemcovia musia počítať i s pokročilou cenovkou. Za flexibilný OLED panel s tiež 8-palcovou uhlopriečkou, skladaciu konštrukciu, čipset Kirin 980, 4 500 mAh batériu a 55 W nabíjanie zaplatíme až okolo 2 300 eur.

Ak vás zaujíma viac, tak naše prvé postrehy nájdete v tomto rýchlom teste.