Úvod Výrobcovia Huawei Huawei si dal obrovský cieľ: Tento rok chce predať aspoň 270 miliónov...

Huawei si dal obrovský cieľ: Tento rok chce predať aspoň 270 miliónov smartfónov

A to aj napriek nepríjemnostiam počas prvého polroka.

0

Spoločnosť Huawei sa napriek všetkému, čím si od začiatku tohto roka prešla, nevzdáva. Čínsky výrobca totiž plánuje do konca 2019 predať celkovo 270 miliónov smartfónov.

Ako už vo svojom článku naznačil server Android Authority, čínsky výrobca napriek všetkým obmedzeniam zo strany Spojených štátov verí, že sa mu podarí spomenutý cieľ splniť.

Zaujímavé je, že plánované číslo je teraz dokonca ešte vyššie ako pred stratou významných spoluprác. Vtedy spoločnosť plánovala predať maximálne 250 až 260 miliónov modelov.

Podiel na trhu klesol

Samozrejme, nepríjemná situácia, v ktorej sa Huawei ocitol, spôsobila svoje škody. Podiel spoločnosti na trhu vo významných krajinách Európy počas Q2 klesol o 2 percentá oproti Q1. Štatistiky ďalej hovoria, že v júni bol jej podiel na trhu týchto krajín nižší o až 9 percent v porovnaní s mesiacom máj.

Nie všetky zistenia však boli negatívne, keďže napriek poklesu bol Q2 v tomto roku pre Huawei úspešnejší ako Q2 v roku 2018.

Na splnenie svojho cieľa má čínsky výrobca ešte niečo vyše piatich mesiacov. Do 31. mája sa mu podarilo predať 100 miliónov smartfónov, čo znamená, že do konca roka bude musieť ešte poriadne zamakať.