Úvod Výrobcovia Honor HONOR sa chystá predstaviť televízor budúcnosti: Ponúkne vysúvaciu kameru aj špičkový čipset

HONOR sa chystá predstaviť televízor budúcnosti: Ponúkne vysúvaciu kameru aj špičkový čipset

Spoločnosť Honor inovuje novým smerom.

1
MicroLED TV od Samsungu
MicroLED TV od Samsungu

Čínsky výrobca spotrebnej elektroniky, ktorý patrí pod krídla giganta Huawei, vyrukuje s novinkou, akú v jeho portfóliu zatiaľ nenájdeme. Nepôjde o klasický smart televízor, ale niečo, čo HONOR nazýva smart obrazovka. Ponúkne špičkový čipset Honghu, 55″ uhlopriečku aj vysúvaciu kameru.

Informácie nám prezradil sám prezident spoločnosti, na čo upozornil web GizmoChina. Stalo sa tak počas podujatia Global Mobile Internet Conference.

George Zhao podotkol, že nechcú priniesť niečo, čo tu už je, ale niečo, čo bude odlišné od dnešnej ponuky konkurencie z TV priemyslu. Preto nechcú novinke hovoriť televízor, ale jednoducho iba obrazovka.

Z toho možno pomerne jednoducho vydedukovať, že pôjde o veľký displej s veľmi tenučkými, ak vôbec nejakými rámikmi a veľmi malou hrúbkou. V jeho útrobách by sa navyše mal skrývať prvotriedny hardvér, ktorý používateľovi zabezpečí prvotriedny používateľský zážitok. O čom je teda reč?

55″ a čipset Honghu

Novú smart obrazovku HONOR s 55-palcovou uhlopriečkou poženie špičkový čipset Honghu, za ktorým stoji spolupráca ďalšej dcérskej spoločnosti Huawei s čínskym internetovým gigantom Baidu. Ide o HiSilicon a medzi jej produkty patrí i populárny mobilný čipset Kirin.

Prítomnosť Honghu 818 zabezpečí hneď niekoľko dôležitých vecí, ako je napríklad podporu pre HDR alebo super-rozlíšenie, redukcia šumu, vylepšenie dynamického kontrastu či automatický manažment farieb. Má teda na starosti ako kvalitu obrazu, tak aj zjednodušenie používania, čo sa potom odrazí na vyššom používateľskom komforte.

K predstaveniu dôjde už o pár dní. Mediálne podujatie je naplánované na 10. augusta.