Úvod Výrobcovia Huawei Hongmeng OS od Huawei má byť o 60 % rýchlejší než Android

Hongmeng OS od Huawei má byť o 60 % rýchlejší než Android

2

Kauza týkajúca sa Spojených štátov amerických a Huawei pokračuje aj napriek tomu, že sa o nej v poslednej dobe až tak často nepíše. Aj napriek slovám amerického prezidenta Donalda Trumpa o oslabení sankcií zatiaľ nejaví známky úplného konca.

To pre Huawei znamená, že momentálne stále nevie či bude môcť v budúcnosti používať Android alebo bude musieť nasadiť svoj vlastný operačný systém známy ako Hongmeng OS, resp. ARK OS.

Hongmeng OS má byť schopný spúšťať všetky Android aplikácie. Predpokladá sa, že Huawei celý systém postavil na Linuxe, či pri vývoji využil aj kód Androidu bez služieb Google zatiaľ známe nie je.

Šéf Huawei: Počítajte so 60 % zrýchlením

Zakladateľ a šéf Huawei, Ren Zhengfei v rozhovore pre francúzsky server Le Point uviedol, že Hongmeng OS ponúkne až o 60 % rýchlejší chod, než Android. Zhengfei sa síce odvolal na starší článok publikovaný v čínskych médiách, no nič nenasvedčuje tomu, že by nemal priamy prístup k najnovším informáciám priamo od vývojárov.

Huawei momentálne stále čelí vážnej situácii. Ak sa čínskemu gigantovi nepodarí dohodnúť sa s americkým prezidentom, jeho ambície stať sa najväčším výrobcom smartfónov na svete bude musieť zaradiť na vedľajšiu koľaj.

Na to, či by ste privítali Hongmeng OS ako alternatívu k Androidu, sme sa vás pýtali v nedávnej ankete. Výsledky nájdete v samostatnom článku.