Úvod Novinky Google Google sa nevzdáva, opäť pracuje na vlastnej sociálnej sieti

Google sa nevzdáva, opäť pracuje na vlastnej sociálnej sieti

0

Google je známy vďaka mnohým skvelým výtvorom v oblasti softvéru i hardvéru. Sociálne siete však medzi ne nepatria, čoho dôkazom je aj už odstavená služba Google+. Gigant sa ale len tak nevzdáva.

Údajne pracuje na novej sociálnej sieti, ktorá nesie názov Shoelace, informuje server Gizmodo. Vyvíjaná je experimentálnym workshopom patriacim pod Google, teda Area 120.

O čo ide?

Ide o službu, ktorá bude spájať ľudí na základe zdieľaných záujmov v špecifických oblastiach a osobných aktivitách. Taktiež bude podnecovať svojich používateľov k tomu, aby trávili čo najmenej času pozeraním do mobilov a radšej robili niečo produktívnejšie. Dostupná bude cez príslušnú aplikáciu, ktorú si nájdete na App Store i Obchode Play.

Google – via Gizmodo

Loops

Sieť poskytne svojim používateľom možnosť vytvoriť takzvané Loops, čo sú v podstate zoznamy rôznych aktivít, ktoré môžete prostredníctvom aplikácie zdieľať s ostatnými.

Pokiaľ sa vám ponúkané možnosti nepozdávajú, môžete si vytvoriť „svoj vlastný záujem“, podľa ktorého vám aplikácia sama vyberie a ponúkne príslušné aktivity.

Vytvorenie profilu je možnosťou

Ďalšou možnosťou, ktorú aktívni používatelia iných sociálnych sietí poznajú skôr ako povinnosť, je vytvorenie profilu. Jeho prostredníctvom môžete s ostatnými zdieľať informácie o sebe, zistiť si niečo o druhých, pripájať sa do skupín či jednoduchšie organizovať plány týkajúce sa nadchádzajúcich udalostí.

Má to háčik

Shoelace má však jednu „chybu“. Sieť je totiž zatiaľ dostupná len na území mesta New York, pričom Google ju neskôr plánuje sprístupniť naprieč celými Spojenými štátmi.

Zverejnil však aj dokument, prostredníctvom ktorého prijíma nápady ohľadom miest, kam má služba doraziť nasledovne.

Ako sme už uviedli na začiatku nášho článku, ide o typ projektu, v ktorého oblasti Google nie je veľmi úspešný. Shoelace však má potenciál na to stať sa skvelou sociálnou sieťou, ktorá napraví pokazené renomé.

Pokiaľ sa vám koncept služby zapáčil a chceli by ste ju aj u nás, určite vyplňte tento formulár.