Úvod Zariadenia Smartphony ASUS ROG Phone 2 je tu! Ponúkne Snapdragon 855 Plus, 120 Hz...

ASUS ROG Phone 2 je tu! Ponúkne Snapdragon 855 Plus, 120 Hz a 6 000 mAh batériu!

0

ASUS vyrukoval s avizovanou novinkou pre náruživých hráčov, ktorú pomenoval ROG Phone 2. Nasledovník minuloročnej generácie dostal podstatne pokročilejšie útroby vrátane displeja, ktorého obnovovacia frekvencia dosahuje až 120 Hz. Konštrukcia však zostala bez zmeny, a to isté platí i o dizajne.

Na čo všetko sa teda môžeme tešiť? V prvom rade treba spomenúť len nedávno predstavený čipset Snapdragon 855 Plus s výkonnejším grafickým procesorom Adreno 640 (približne o 15 %), o 4 GB väčšiu operačnú pamäť RAM alebo modernejší typ úložiska, pretože je tentokrát reč o štandarde UFS 3.0, nie UFS 2.1. Toto všetko používateľovi zabezpečí viac fps aj svižnejší chod operačného systému Android.

Výkon ROG Phone 2
Výkon ROG Phone 2

Technická špecifikácia ROG Phone 2:

  • 6,6″ AMOLED displej, FHD+, HDR, 120 Hz, 1 ms, 19.5:9
  • Snapdragon 855+
  • 48 + 13 Mpx hlavný fotoaparát
  • 24 Mpx selfie fotoaparát
  • 12 GB RAM
  • 512 GB úložisko, UFS 3.0
  • 6 000 mAh batéria
  • Gorilla Glass 6
  • Android 9 Pie

Ako už bolo spomínané, prevedenie konštrukcie a jej dizajn pripomína minuloročný model ROG Phone. Na zadnej strane sa nachádza rovnako vyzerajúce LED osvetlenie, je vidieť časť sofistikovaného pasívneho chladenia a opäť možno využiť (vylepšené) aktívne chladenie priamo z balenia. Zmenou tu prešiel snáď iba hlavný fotoaparát, ktorý ponúka až 48 Mpx senzor od Sony.

Rovnako porástla i kapacita batérie. K pôvodným 4 000 mAh totiž pribudlo ďalších 2 000 mAh.

ASUS ROG Phone 2 (via XDA Developers)

Prednú stranu tvorí až 24 Mpx selfie fotoaparát vrátane 6,6-palcového AMOLED displeja so 120 Hz frekvenciou, HDR, 1 ms odozvou a optickým snímačom odtlačkov. Kontrast, pokrytie farebného rozsahu DCI-P3 a ochrana panelu zostala tiež bez zmeny. Neplatí to však o pomere obrazu, pretože ten po novom dosahuje až 19,5:9.

Nový herný ovládač

ASUS ROG Phone 2 príde na pulty obchodov spolu s príslušenstvom, ktoré pripomína hernú konzolu Nintendo Switch. Ide o rozoberateľný herný ovládač. Dá sa používať v jednom celku alebo ako súčasť konštrukcie. V takom prípade ho stačí iba rozdeliť na dve časti, aby ich bolo možné pripevniť o ľavú aj pravú stranu smartfónu.

Nové príslušenstvo
Nové príslušenstvo

Dostupnosť a cena

Aj keď sa Čína dočká už koncom mesiaca, európsky model bude dostupný až začiatkom septembra. O cenovke novinky zatiaľ nepadlo ani jedno oficiálne slovo. Ak však zoberieme do úvahy minuloročnú generáciu, tak si treba pripraviť celkom slušnú kôpku peňazí. Viac ako 800 eur nebude žiadnym veľkým prekvapením.