Úvod Aplikácie Aplikácia Spotify Lite je už dostupná v 36 krajinách, Európu zatiaľ obchádza

Aplikácia Spotify Lite je už dostupná v 36 krajinách, Európu zatiaľ obchádza

Odľahčená verzia je tu.

0
spotify

Predstavitelia populárnej hudobnej služby Spotify oficiálne predstavili novú verziu aplikácie Spotify Lite, ktorá sa objavila už minulý rok v júli. Nová, na zdroje nenáročná aplikácia môže padnúť vhod mnohým užívateľom bažiacim po svetovej hudbe. 

Nie každý užívateľ vlastní novší a výkonnejší smartfón. Okrem toho existujú oblasti, kde nie je kvalitné internetové pripojenie štandardom, o štedrých dátových balíčkoch operátorov ani nehovoriac.

Presne tieto problémy aspoň z časti rieši nenáročná verzia aplikácie hudobnej služby Spotify Lite. Podľa tvorcov by mala byť hudba dostupná pre všetkých užívateľov, ku ktorej sa môžu dostať aj prostredníctvom zjednodušenej a rýchlej aplikácie, ktorá funguje veľmi podobne ako jej štandardná veľká verzia.

Aplikácia umožňuje vyhľadávať a prehrávať hudbu umelcov z celého sveta, ukladať ju, zdieľať s priateľmi, pristupovať k prispôsobeným zoznamom skladieb a niektorým doplnkovým funkciám.

spotify lite
Foto: Spotify

Nenáročná verzia aplikácie Spotify, ktorá má mimochodom veľkosť len 10 MB, umožňuje užívateľom lepšie kontrolovať spotrebu prenesených dát a miesto v internej pamäti zariadenia.

Užívatelia si môžu v aplikácii zvoliť maximálny limit pre spotrebu mobilných dát. Ak ho dosiahnu, aplikácia ich na to upozorní. Spotify Lite tiež umožní jedným dotykom vymazať vyrovnávaciu pamäť zariadení, na ktorých je nainštalovaná.

Odľahčená verzia aplikácie je dostupná v 36 krajinách v Ázii, Latinskej Amerike, na Strednom východe a v Afrike. Ameriku a Európu zatiaľ obchádza, čo je škoda. Aj v našich končinách by sa určite našli užívatelia, ktorí by ju ocenili. Neskôr by však mala byť dostupná aj u nás a v USA. Aspoň dúfame.

Aplikácia Spotify Lite bola dostupná od marca v Indii. Len za prvý týždeň si ju nainštalovalo 1 milión zákazníkov.

https://www.youtube.com/watch?v=PUOTD-t0xKQ