Úvod Zariadenia Xiaomi: Aktualizáciu na Android 10 Q dostane ešte v tomto roku 9...

Xiaomi: Aktualizáciu na Android 10 Q dostane ešte v tomto roku 9 smartfónov

0

Xiaomi od začiatku roka vyvíja novú verziu svojho užívateľského prostredia MIUI 11, ktoré ale nemusí byť nutne viazané aj na najnovšiu verziu operačného systému Android. Pre staršie modely smartfónov môže byť MIUI 11 postavené na OS Android 9 Pie.

Xiaomi samozrejme počíta aj s aktualizáciou na Android 10 Q. Na oficiálnom čínskom MIUI fóre výrobca ohlásil aktualizačný plán pre 9 zariadení, ktoré by mali obdržať Android 10 Q ešte v tomto roku.

Xiaomi zdôrazňuje, že ide o odhad. V prípade neočakávaných udalostí sa môžu aktualizácie posunúť. Snáď sa tak nestane. Android 10 Q by mali v 4. štvrťroku dostať Xiaomi Mi 9, Redmi K20 Pro, Xiaomi Mi 8 Xiaomi, Mi 8 Screen Fingerprint Edition, Xiaomi Mi 8 Explorer Edition, Xiaomi Mi Mix 2S, Xiaomi Mi Mix 3, Redmi K20 a Xiaomi Mi 9 SE.

Začiatkom roka 2020 sa k nim pripojí Redmi Note 7 a Redmi Note 7 Pro. Zoznam podporovaných zariadení sa v priebehu času môže ešte rozšíriť. Treba podotknúť, že informácia primárne smerovala pre užívateľov z Číny.

Medzinárodná verzia aktualizácie by ale podľa skúseností z minulosti mala byť pripravená krátko po čínskej verzii, v rozmedzí niekoľkých týždňov. MIUI 11 bude zrejme predstavené v období plánovaných aktualizácií, teda niekedy niekedy po októbri 2019.