Úvod Aplikácie Sygic výrazne vylepšil Dashcam: Palubná kamera priamo v aplikácii je opäť lepšia

Sygic výrazne vylepšil Dashcam: Palubná kamera priamo v aplikácii je opäť lepšia

9

Pre zaznamenávanie diania v premávke nemusíte nutne vlastniť palubnú kameru ako samostatný hardvér. Slovenská navigácia Sygic totiž dokáže zhotoviť video z premávky pomocou fotoaparátu smartfónu, na ktorom je spustená. 

Doplnok Dashcam nájdete priamo v nastaveniach aplikácie. Pre jeho používanie musíte svoj smartfón upevniť do držiaka vo vozidle tak, aby „videl“ cez čelné okno na vozovku. Sygic tento nástroj vylepšil, vďaka čomu obsahuje viacero nových možností.

Zmenil sa dizajn, spôsob ovládania, pribudol záznam zvuku alebo nastavenia kvality video záznamu. Existujú tri: základná kvalita (SD), klasická HD a vysoká kvalita vo Full HD rozlíšení.

palubna kamera
Foto: red.

Video sa dokáže automaticky uložiť pri zrážke. Dashcam pre tieto potreby využíva údaje zo snímača zrýchlenia (akcelerometer), ktorý má každý smartfón.

Predvoliť si  môžete dĺžku videa, zapnúť automatické nahrávanie a vo videu sa tiež zobrazia informácie o dátume, čase, rýchlosti vozidla a názve ulice.

Aktualizácia aplikácie Sygic s vylepšeným doplnkom Dashcam je už k dispozícii v obchodoch s aplikáciami pre zariadenia Android a iOS.